Vivienne Westwood

Vivienne Westwood
Η Βίβιεν Γουέστγουντ, πραγματικό όνομα Vivienne Isabel Swire είναι βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια.

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941 στην κομητεία του Ντέρμπισαϊρ της Βρετανίας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε οικογενειακώς στο Λονδίνο και αργότερα έγινε δάσκαλα, τελικά όμως ακολούθησε καριέρα στον κόσμο της μόδας.Το 1969 άνοιξε κατάστημα με την ονομασία «Let it Rock» στην Κίνγκς Ρόουντ του Λονδίνου, το οποίο ταυτίστηκε με το κίνημα της πανκ.

Το 1982 άνοιξε νέο κατάστημα. Οι διάφορες κολεξιόν που έχει κατά καιρούς λανσάρει είναι επηρεασμένες πέραν από την πανκ και από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς αλλά και από θεωρίες όπως λ.χ. η ύπαρξη εξωγήινων. Έχει τιμηθεί τέσσερις φορές (1990, 1992, 1998 και 2003) με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις για την προσφορά της στο χώρο αλλά και για το μέγεθος των εξαγωγών των δημιουργιών της.

  • Αρκετοί επώνυμοι καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες έχουν επιλέξει να φορούν διάφορα αξεσουάρ της Β. Γουεστγουντ, ή να τα διαφημίζουν
  • Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, η πριγκίπισα Ευγενία της Υόρκης, η Γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ, η τραγουδίστρια Γκουέν Στεφάνι, ο τραγουδιστής Φάρελ Γουίλιαμς κ.ά.
  • Έχει παντρευτεί τρεις φορές, έχει δυο γιους και μια εγγονή.

Vivienne Westwood σχετικές ειδήσεις: