Ελλάδα

Αμερικανικά drones στην Λάρισα

Αμερικανικά drones στην Λάρισα
Μέσα στο προσεχή Μάιο αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν από βάση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα Αμερικάνικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αμερικάνων αξιωματικών και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής".

Έπειτα από μια διπλωματική και στρατιωτική διελκυστίνδα σχεδόν πέντε ετών που ξεκίνησε στα τέλη του 2013, τα αμερικανικά drones θα έλθουν στην Ελλάδα με τη συμφωνία να προβλέπει έναρξη πτήσεων από τον ερχόμενο Μάιο.

Η στάθμευση των αμερικανικών MQ-9 Reaper στη Λάρισα θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση σε μία πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη στη βάση της Λάρισας πραγματοποιούνται εργασίες υποδομής από αμερικανικό εξειδικευμένο προσωπικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 -μετά και τις εξελίξεις στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας- πολυμελές κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματικών περιόδευσε σε Πτέρυγες Μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, «επιθεώρησε» εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η απόφασή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments