Πολιτική

Ο Τσίπρας “κλείνει το μάτι” στους συνταξιούχους-Έρχονται μέτρα ανακούφισης(;)

Ο Τσίπρας “κλείνει το μάτι” στους συνταξιούχους-Έρχονται μέτρα ανακούφισης(;)
Το www.pagenews.gr πληροφορείται ότι ο πρωθυπουργός, μόλις επιστρέψει από το Ισραήλ, θα ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης για τους συνταξιούχους, ακόμη και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. "Μυρίζει" κάλπες.

Το “όπλο” επαναπροσέγγισης των άλλοτε βασικών του ψηφοφόρων θα επιστρατεύσει απόψε ο πρωθυπουργός, την ώρα που η αξιολόγηση είναι ανοιχτή, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στον “αέρα” και οι “ζυμώσεις” στους ευρωπαϊκούς κόλπους για το ελληνικό ζήτημα σε πλήρη εξέλιξη.

Πληροφορίες του www.pagenews.gr λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είναι στα… τηλέφωνα, προκειμένου μόλις ο πρωθυπουργός επιστρέψει από το Ισραήλ, να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης για τους συνταξιούχους, ενδεχομένως και για άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το www.pagenews.gr πληροφορείται ακόμη ότι επί τάπητος έχει πέσει και πιθανή αναστολή της αύξησης τοτ ΦΠΑ στα νησιά.

Το σκηνικό… “μυρίζει” έντονα εκλογές, την ώρα που ο κ. Τσίπρας βλέπει τα ποσοστά του ιδίου και του κόμματός του να “καταποντίζονται” και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενδεχομένως και με την έναρξη της νέας χρονιάς, αν λάβουμε υπόψη μας τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι τον Δεκέμβριο θα κριθούν πολλά…

Άλλωστε, όπως είχε γράψει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το www.pagenews.gr, ο πρωθυπουργός θα παίξει το “χαρτί” επαναπροσέγγισης της κοινωνίας, με απώτερο σκοπό να κρατήσει τη δημοσκοπική του εικόνα-και του ΣΥΡΙΖΑ-τουλάχιστον σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Τα “φώτα” στρέφονται τώρα στη Βουλή, όπου αναμένεται ακόμη μία “μετωπική” σύγκρουση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως πληροφορείται το www.pagenews.gr, θα ενισχύσει την αντιπολιτευτική του τακτική με αιχμή τα θέματα της οικονομίας και τα κορυφαία εθνικά ζητήματα, εν μέσω τουρκικής προκλητικότητας. 

Ο επικεφαλής της ΝΔ θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε ό,τι αφορά τις επιλογές του πρωθυπουργού. Θα τον καλέσει να μην “ναρκοθετήσει” την πορεία της επόμενης κυβέρνησης και κατά συνέπεια και της ίδιας της χώρας, υπογράφοντας τώρα αποφάσεις για νέα μέτρα, τα οποία θα υλοποιηθούν στο μέλλον. Θα του ζητήσει για μια ακόμη φορά να παραιτηθεί και θα καταγγείλει ότι η χώρα “βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, εξαιτίας των παλινωδιών και των καθυστερήσεων της δικής του κυβέρνησης”. Θα του θυμίσει την δέσμευση του ότι η δεύτερη αξιολόγηση “θα έκλεινε στην ώρα της “, όπως επίσης και παλαιότερες υποσχέσεις περί “αυξήσεων στις συντάξεις, κατάργηση φόρων” κ.λ.π.

Στην Ηρώδου Αττικού τα σύννεφα έχουν “πυκνώσει” και οι εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα πως τί και αν ο Αλέξης Τσίπρας ανακάτεψε την τράπουλα, αλλάζοντας χέρια στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια καθ΄υπόιδειξη της τρόικας, ο ανασχηματισμός δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία πρόφαση για να κρατηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, σε περίπτωση που η ώρα της κάλπης σημάνει νωρίτερα. 

Πολιτικοί παράγοντες, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, τονίζουν πως ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να πάρει σύντομα την απόφαση να προσφύγει στις κάλπες, γι’ αυτό και στήνει τώρα τη στρατηγική του. Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός έχει λάβει υπόψη του το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνίας, όπως αυτό καταγράφεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που θέλουν τον 92% των Ελλήνων πολιτών να εκφράζει οργή και απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η στιγμή για να κάνει ο κ. Τσίπρας εκλογές, είναι η καταλληλότερη, αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές, επισημαίνοντας πως εάν ο ίδιος χάσει και το τελευταίο του επικοινωνιακό “χαρτί”, το οποίο είναι η διευθέτηση του χρέους, δεν είναι καθόλου απίθανο να θελήσει να “δραπετεύσει” από την εξουσία, επικαλούμενος τις “τρικλοποδιές”, που έβαλαν οι εταίροι σε χώρα και κυβέρνηση, ώστε να μην ορθοποδήσουν. Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στους ευρωπαϊκούς κόλπους για το χρέος κρίνουν τις εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments