Απάντηση – επίθεση του ΟΑΣΘ στον Γιάννη Μπουτάρη | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:11

Την έντονη απάντηση των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τα όσα δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης που ζήτησε την άμεση επιστράτευση τους.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ τονίζεται πως «η προτροπή Μπουτάρη για επιστράτευση των εργαζομένων, για το γεγονός και μόνο ότι αντίκειται στους νόμους του κράτους, δεν αρμόζει σε έναν θεσμό της πόλης και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένο».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση τονίζει ότι «δεν θα ασπαστούμε την μνημονιακή άποψη του δημάρχου, ότι οι εργαζόμενοι πλέον θα πρέπει να εργάζονται απλήρωτοι και αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες γαλέρας και σύγχρονων γκούλαγκ». 

Προσθέτει δε ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου αύριο, στις 2 μετά το μεσημέρι, να προσέλθουν στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται ότι για τρίτη ημέρα σήμερα αστικά λεωφορεία δεν κυκλοφορούν στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τους εργαζομένους να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου 2016, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου, ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ.


TAGS: