Γεύση

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα
Είτε με παγωτό, είτε με σιρόπι, είτε με ζάχαρη άχνη, είτε σκέτη... η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που πάντα θα σας βγάζει ασπροπρόσωπες!

Είτε με παγωτό, είτε με σιρόπι, είτε με ζάχαρη άχνη, είτε σκέτη… η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που πάντα θα σας βγάζει ασπροπρόσωπες!

Υλικά2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ1 φλ. βούτυρο1½ φλ. ζάχαρη2 αυγά4 μήλα κομμένα σε κυβάκια1/2 φλ. κονιάκ1/2 φλ. γάλα1 κ. γλ. κανέλα1 κ. γλ. γαρίφαλο

ΕκτέλεσηΧτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Βγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments