Ελλάδα

Έξαλλοι οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό για κενά και ελλείψεις

Έξαλλοι οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό για κενά και ελλείψεις
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νοσοκομείο. Σε λίγο θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων, αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια, λένε οι εργαζόμενοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας πραγματοποιούν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός,. λέγοντας πως οι «εξαγγελίες του υπουργείου για προσλήψεις είναι κοροϊδία,  αφού ελάχιστοι ανέλαβαν στον Ευαγγελισμό και αυτοί κυρίως, με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Όπως αναφέρεται από το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, οι αποχωρήσεις μόνο του 2015 και το α΄εξάμηνο του 2016, προσεγγίζουν τις 100 και «τα κενά ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες», ενώ «το προσωπικό έχει γονατίσει από την εντατικοποίηση δουλεύοντας χωρίς ρεπό, με διπλοβάρδιες κλπ».

Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «ήδη διαφαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα ελλείψεις υλικών και φαρμάκων, αφού δεν επαρκούν τα κονδύλια».

Σύμφωνα με το Σωματείο, οι εργολαβικοί εργάτες (σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) «είναι απλήρωτοι για Αύγουστο» και όπως σημειώνεται «οι δεσμεύσεις ότι δήθεν λύθηκαν οι εκκρεμότητες με παρέδρους και υπουργείο, έπεσαν ήδη στο κενό».





ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments