ΕΟΤ: Κινήσεις για άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 16:04

Σε εξέλιξη είναι οι πρωτοβουλίες για το άνοιγμα νέων και δυναμικών αγορών του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ινδία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙFTM-TOP RESA στο Παρίσι, όπου ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του κρατιδίου Καρνατάκα της Ινδίας, Πριγιάνκ Καρτζ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι προοπτικές διμερούς τουριστικής συνεργασίας με το κρατίδιο της Καρνατάκα (μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες της Ινδίας με πληθυσμό άνω των 60 εκατ. κατοίκων) στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνόπουλο: «Η Ινδία είναι μία μεγάλη αγορά και οι Ινδοί αγαπούν την Ελλάδα. Τιμούν την πολιτισμική παράδοση της χώρας μας καθώς την θεωρούν αντάξια της δικής τους. Συνεπώς, είναι στρατηγικής σημασίας για μας στον ΕΟΤ η σωστή τοποθέτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Ινδίας, αφού κάτι τέτοιο θα αποδώσει καρπούς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού. Στην υλοποίηση του στόχου αυτού βεβαίως θα βοηθήσει η καλύτερη αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών».