Video

Πύργος Απολλωνίας: Τα Χάιλαντς της Μακεδονίας (vid)

Πύργος Απολλωνίας: Τα Χάιλαντς της Μακεδονίας (vid)
Ο Πύργος Απολλωνίας έχει τρεις υπέροχες παραλίες και δικαίως θα έλεγε κανείς ότι είναι τα Χάιλαντς της Μακεδονίας.

Ο Πύργος Απολλωνίας είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν μπορείς να συναντήσεις τόσο διαφορετικά και τόσο ξεχωριστά παράλληλα τοπία. Η ομάδα “Up Drones” μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στην Καβάλα, σε ένα τοπίο εκπληκτικό, στα… Χάιλαντς της Μακεδονίας.

Ο Πύργος της Απολλωνίας βρίσκεται στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Υψώνεται ανάμεσα στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα και στον κόλπο των Ελευθερών. Ο χωματόδρομος που βρίσκεται ακριβώς μετά τον πύργο κρύβει έναν “θησαυρό” στο τέλος του. Αν το ακολουθήσει κανείς θα καταλήξει σε μία παραλία που προσφέρει απέραντο γαλάζιο, ηρεμία και γαλήνη. Σε μεγάλο μήκος της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας-Θεσσαλονίκης, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει διάφορες πανέμορφες παραλίες – μη οργανωμένες – αρκεί να ακολουθήσει τους χωματόδρομους που οδηγούν προς την ακτή.

Πολλοί ξέρουν το σημείο, ακόμα περισσότεροι έχουν κάνει μπάνιο σ’ αυτό το όχι τόσο φημισμένο -σε σχέση με τους γειτονικούς Αμμολόφους- κομμάτι του παράλιου μετώπου του δήμου Παγγαίου, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό και… εξωτικό.

Το υστεροβυζαντινό μνημείο και η γαλαζοπράσινη θάλασσα «ποζάρουν» στον φακό, δείχνοντάς την… ετοιμότητά τους για το καλοκαίρι και τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θα γευτούν και φέτος τα κάλλη τους.

Πύργος Απολλωνίας: Δείτε το video από τα Χάιλαντς της Μακεδονίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments