Και πάλι μαζί Λαφαζάνης και Αλαβάνος | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Σεπτεμβρίου 2016, 14:22 24 Σεπτεμβρίου 2016, 14:22

Ο πρώτος αποχώρησε μαζί με το Αριστερό Ρεύμα μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την προκήρυξη εκλογών το καλοκαίρι του 2015, ενώ ο δεύτερος είχε φύγει το 2011 έπειτα από κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα. Τον άνθρωπο δηλαδή στον οποίο ο ίδιος ο Αλέκος Αλαβάνος είχε δώσει το “δαχτυλίδι” της διαδοχής για την ηγεσία του Συνασπισμού.

Φαίνεται όμως πως οι δρόμοι Αλαβάνου και Λαφαζάνη, ξανασυναντώνται. Μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή αντιπροσωπείες της ΛΑ.Ε και του ΣΧΕΔΙΟΥ Β «επιβεβαιώθηκε η μεταξύ τους συμπόρευση, συνεργασία και συμπαράταξη» και «συναποφάσισαν να αναλάβουν, όσο το δυνατόν πιο συντονισμένα, πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση των κοινωνικών αγώνων των κινημάτων, για κοινές δράσεις στα επίκαιρα μέτωπα και την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων που θα ενισχύουν τους αγώνες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματα τους» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

Των αντιπροσωπειών ηγούνταν οι ίδιοι οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Αλέκος Αλαβάνος, ενώ συμμετείχαν από την πλευρά της ΛΑΕ: ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην υπουργός και μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε, ο Στάθης Λεουτσάκος, Συντονιστής του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και ο Δημήτρης Σαραφιανός μέλος του Π.Γ. της ΛΑ.Ε, ενώ στην αντιπροσωπεία του ΣΧΕΔΙΟΥ Β συμμετείχαν, ο Τάσος Σταυρόπουλος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β, η Κατερίνα Καστρίτη και ο Κώστας Παπουλής, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β.