Πολιτική

“Μόνος”… ο Τσίπρας στην Κούβα-Θα εκφωνήσει επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο

“Μόνος”… ο Τσίπρας στην Κούβα-Θα εκφωνήσει επικήδειο για τον Φιντέλ Κάστρο
Είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος αρχηγός, που ταξίδεψε για το σκοπό αυτό, καθώς οι περισσότερες χώρες στέλνουν δεύτερης και τρίτης σειράς αξιωματούχους.

Στην Κούβα βρίσκεται την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στην πλατεία της Επανάστασης, προς τιμή του Φιντέλ Κάστρο. Είναι μάλιστα ο μοναδικός Ευρωπαίος αρχηγός, που ταξίδεψε για το σκοπό αυτό, καθώς οι περισσότερες χώρες στέλνουν δεύτερης και τρίτης σειράς αξιωματούχους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκφωνήσει κιόλας επικήδειο στις 7 το απόγευμα, ώρα Κούβας, όπως προανήγγειλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Κούβα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ηγέτη που ενέπνευσε όχι μόνο τον κουβανικό λαό και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς», είπε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι , η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ όπως και ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι δεν θα ταξιδέψουν στην Κούβα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments