Και η αντιπολίτευση της Τουρκίας για ανακατάληψη ελληνικών νησιών | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Νοεμβρίου 2016, 07:44

Μετά από το σερί του Ταγίπ Ερντογάν με δηλώσεις στις οποίες αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε η σειρά και της αντιπολίτευσης της Τουρκίας να κάνει λόγο για ανακατάληψη ελληνικών νησιών από την Τουρκία, με τον πρόεδρο του της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν πως «ξεπουλά» την Κύπρο και αναρωτήθηκε εάν «θα πάρουμε πίσω τα 18 νησιά» από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο επικεφαλής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), στη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε: 

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η «ΤΔΒΚ» έχει 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: Εκείνο το νησί είναι δικό μας; Ναι, λένε.

Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; Ναι, λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε; τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; Έχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα».

Και πρόσθεσε: «Σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία. Αυτά τα νησιά ανήκουν σε εμάς. Ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί. Εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία. Είναι σε κατάσταση κατοχής. Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάνη, «τα εδάφη μας μειώθηκαν». Κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ. Θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;» κατέληξε ο Κιλιτσντάρογλου.

TAGS: