Αποκαλυπτικός Χριστόφιας: Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για τον Πούτιν | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Δεκεμβρίου 2016, 06:48

Την άρνηση της Ρωσίας να δώσει στην Κύπρο δάνειο 5 – 7 δισ. ευρώ πριν η χώρα υπαχθεί στο καθεστώς του μνημονίου τόνισε ο Δημήτρης Χριστόφιας το βράδυ της Τρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο πρώην πρόεδρος και τέως αρχηγός του ΑΚΕΛ σημείωσε ακόμα πως είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την άρνηση της ρωσικής πλευράς, λέγοντας ότι «όταν ήρθε στην Κύπρο τον είδα, σχεδόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά. Εγώ αντιμετώπισα αυτές τις δυσκολίες, και πρέπει, κατά τη γνώμη μου -είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις- να προσέχεις».

«Εγώ είχα ζητήσει επίμονα και επανειλημμένα από τον πρόεδρο Πούτιν να παραχωρήσει ένα δάνειο 7 δισ. ευρώ στην Κύπρο, 5 με 7 δισ. ευρώ, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση -και έχω τηλεφωνικές επικοινωνίες εδώ πέρα, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα ότι θα υποχρεωθούμε εμείς οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

«Δώστε μας αυτό το δάνειο, κι εγώ σου εγγυώμαι ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν την Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν το έκαμε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της ΕΕ, ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την ΕΕ και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα» πρόσθεσε.

TAGS: