Διεθνή

Βρετανία: Αισθητή υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο

Βρετανία: Αισθητή υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο
Η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας υποχώρησε κατά 1,3%.

Η βρετανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε αισθητά τον Οκτώβριο, όπως κατέδειξαν στοιχεία που έδωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS. Η συνεχιζόμενη συντήρηση πεδίων πετρελαίου και αερίου περιόρισε την παραγωγή, ενώ συρρικνώθηκε και η παραγωγή στις βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας και φαρμάκου.

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας υποχώρησε κατά 1,3% στο μήνα, επεσήμανε η ONS. Το ποσοστό δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015, η παραγωγή υποχώρησε κατά 1,1%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κλείσιμο ενός από τα μεγαλύτερα πεδία πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, το οποίο είχε παραγωγική ικανότητα 200.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα.

Η παραγωγή των εργοστασίων επίσης εμφάνισε πτώση, 0,9% σε μηνιαία βάση και 0,4% σε ετήσια, παρότι οι αναλυτές ανέμεναν μέτρια άνοδο.

Τα στοιχεία που έδωσε η στατιστική υπηρεσία αντιβαίνουν στην έρευνα για το δείκτη PMI για τη βρετανική μεταποίηση, που κατέδειξε πως η παραγωγή των εργοστασίων αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο με γρήγορο ρυθμό, χάρη στην αποδυναμωμένη στερλίνα.

Πάντως, όπως επισημαίνει το MarketWatch, η ανάπτυξη στη μεταποίηση δείχνει να χαλάρωσε ελαφρώς τον Νοέμβριο, όπως έδειξε ο PMI αυτού του μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments