Πολιτική

Πλήρης επιβεβαίωση του pagenews: Παροχές Τσίπρα με 13η σύνταξη και συγκράτηση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά

Πλήρης επιβεβαίωση του pagenews: Παροχές Τσίπρα με 13η σύνταξη και συγκράτηση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά
Oι ανακοινώσεις φέρνουν στο προσκήνιο κυβερνητικούς σχεδιασμούς για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Προεκλογικό άρωμα με μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων- μεγάλου μέρος των οποίων είναι ψηφοφόροι του- έδωσε με το διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του www.pagenews.gr την Πέμπτη.

Όπως μετέδιδε από νωρίς το www.pagenews.gr, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει ανακοινώσεις, με βάση τις οποίες αναδιανέμεται το μεγαλύτερο μέρος της υπεραπόδοσης εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

“Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευσή, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

“Χορηγούμε άμεσα 617 εκατ ευρώ σε 1,6 εκατ συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ”, τόνισε, προσθέτοντας πως η διανομή θα γίνει από κάτω προς τα πάνω, αυτοί που παίρνουν τα λιγότερα, θα πάρουν και περισσότερα. Μάλιστα, το κατώτατο χορηγούμενο ποσόν είναι τα 300 ευρώ. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά, που βιώνουν και τις σοβαρότερες συνέπειες του προσφυγικού. 

​“Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση”, σημείωσε. 

Παράλληλα, o κ. Τσίπρας μίλησε για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις, αλλά και στις αποφάσεις του Eurogroup.

“Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το τάιμινγκ των ανακοινώσεων αυτών, μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς φέρνουν στο προσκήνιο κυβερνητικούς σχεδιασμούς για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments