Αθλητισμός

Ο Nταμπίζας, o Κυργιάκος, ο Μπασινάς, ο Αλαφούζος και η… Γ’ Εθνική!

Ο Nταμπίζας, o Κυργιάκος, ο Μπασινάς, ο Αλαφούζος και η… Γ’ Εθνική!
Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τα ονόματα που «ακούγονται» ως υποψήφιες «κολώνες» στον Ουζουνίδη αλλά και τις τραγικές συνέπειες που θα είχε τώρα για τον Παναθηναϊκό το «Αλαφούζο φύγε».

​Ο γνωστός «πιστολέρο ειδήσεων» Κώστας Μανωλιουδάκης σας ενημέρωσε, από το Sdna πριν λίγο, ποιες είναι οι αλλαγές που αναμένονται στον Παναθηναϊκό. Αρχικά σε επίπεδο θέσεων. Καθώς για τα ονόματα ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο…Θα επιδιώξω να το πάω λίγο παρακάτω, με βάση τις δικές μου πληροφορίες και εκτιμήσεις, μία ημέρα μετά από (ακόμη ένα) πολύ δύσκολο βράδυ για το τριφύλλι, σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Κυρίως όμως στο τσακισμένο γόητρό του, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα ο μέχρι πρότινος «πρεσβευτής του ελληνικού ποδοσφαίρου» στην Ευρώπη να κατέχει πια… πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ με 13 συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες για νίκη σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ!Έχουμε και λέμε:

1. Στον Παναθηναϊκό αναζητούν άνθρωπο «κολώνα» στα αποδυτήρια για τον Ουζουνίδη. Αντιλήφθηκαν πλήρως (από τις περιπτώσεις Αναστασίου και Στραματσόνι) ότι το μοντέλο «προπονητής Νο1» στην ομάδα τους δεν τραβάει. Κι επειδή δεν θέλουν να «κάψουν» και τον 48χρονο τεχνικό δεν σκοπεύουν να του φορτώσουν τίποτα περισσότερο από τις ευθύνες του προπονητή. Οι οποίες είναι πάμπολλες αν σκεφτεί κάποιος ότι πρέπει να μετατρέψει σε ομάδα μία «θλιβερή κατάσταση». Αναζητούν λοιπόν το «κατάλληλο πρόσωπο», έναν άνθρωπο με προσωπικότητα που θα μπει στα αποδυτήρια και θα έχει ρόλο ο οποίος θα «παντρεύει» τον τεχνικό διευθυντή, με αυτόν που θα «εξηγεί» στους ποδοσφαιριστές «τι σημαίνει Παναθηναϊκός», εκείνον που ταυτόχρονα θα είναι ο συνδετικός κρίκος με τη διοίκηση. Δεν είναι απλά όλα τούτα…

Ποιος θα είναι αυτός; Πολύ καλό ερώτημα. Το όνομα του Νίκου Νταμπίζα «τριγυρίζει» στο μυαλό αρκετών εντός Παναθηναϊκού με βάση φυσικά την επιτυχημένη παρουσία του πριν από λίγα χρόνια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εδώ και λίγο καιρό δεν φαίνεται να είναι τόσο… αρνητικός όσο ήταν στο πρόσφατο παρελθόν (με όσα είχαν συμβεί μεταξύ των δύο αδρών λίγο πριν τη λήξη της συνεργασίας τους) δίχως αυτό να σημαίνει όμως ότι θα επιχειρήσει επαναπροσέγγιση με τον Νίκο Νταμπίζα. Αφήστε που ουδείς γνωρίζει αν ο Νταμπίζας θα ήταν πρόθυμος για νέα συνεργασία. Όχι επειδή ο Παναθηναϊκός δεν είναι στη σκέψη του, αλλά γιατί ο άνθρωπος έχει συμβόλαιο αυτή τη στιγμή με την Ομόνοια.

Το όνομα του Σωτήρη Κυργιάκου ακούγεται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό. Οι δικές μου πληροφορίες, πάντως, δεν τον έχουν «ψηλά» στις… υποψηφιότητες. Ένα από τα ονόματα που δεδομένα έχει «πέσει στο τραπέζι» είναι αυτό του Άγγελου Μπασινά. Κρατήστε το στην άκρη του μυαλού. Περίπτωση Γιώργου Καραγκούνη, δεν νομίζω ότι πρόκειται να υπάρξει, αφού δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις του με τον Γιάννη Αλαφούζο. Για την ώρα, πάντως, επαναλαμβάνω δεν υπάρχει κάποιος που να έχει πάρει «προβάδισμα» για τον ρόλο. Μην λησμονούμε επίσης ότι πολλές φορές ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ συνηθίζει να εκπλήσσει με τις αποφάσεις του. Εκείνο που φαίνεται βέβαιο, το έδωσε στο ρεπορτάζ του ο Μανωλιουδάκης, είναι ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν θα συνεχίσει στη θέση του τεχνικού διευθυντή αλλά θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο.

2. Θα υπάρξει θέμα αλλαγής του Παναγιώτη Κουλουμέντα; Όχι. Ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον Γιάννη Αλαφούζο, ενώ οι δύο άνδρες είναι εκτός από συνεργάτες και φίλοι. Οι αλλαγές, όπως έγραψε και ο Κώστας (Μανωλιουδάκης), αφορούν το υπόλοιπο τιμ…

3. Τι συμβαίνει με το θέμα των αποδοκιμασιών μερίδας οπαδών της Θύρας 13 προς τον Γιάννη Αλαφούζο; Καταρχάς όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός Παναθηναϊκού δεν αρνούνται ότι υπάρχουν διαφωνίες τον τελευταίο καιρό στους κόλπους των οργανωμένων οπαδών του συλλόγου. Και πραγματοποιούνται διαρκείς συζητήσεις με πρόσωπα (και) της ΠΑΕ σε μία προσπάθεια να «κατέβουν» οι τόνοι. Αν και στον Παναθηναϊκό αντιλαμβάνονται ότι για να υπάρξει εκτόνωση κλίματος βασικό ρόλο μπορούν να παίξουν κυρίως οι νίκες της ομάδας τους…

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν πήγε στο γήπεδο στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την Θέλτα είχε ξεκάθαρη αιτία: ήταν εξοργισμένος από το «ντου» των οπαδών που πήγαν στο «Απήλιο» και όσα συνέβησαν εις βάρος παικτών (κυρίως) και Ουζουνίδη. Ο Γιάννης Αλαφούζος ενημερώθηκε και για το χθεσινό σύνθημα που υπήρξε εις βάρος του από κομμάτι οπαδών που ζητούσε την αποχώρησή του από τον σύλλογο και σαφώς ήταν κάτι που επιβάρυνε τη δυσαρέσκειά του. Ο ίδιος πάντως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει, αλλά θα συνεχίσει βάζοντάς ακόμη 5 εκατ. ευρώ στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Με αυτά θα φτάσει τα 34 εκατ. ευρώ που έχει βάλει στην ΠΑΕ από την τσέπη του).

Το κυριότερο βέβαια, το οποίο προβάλλεται ως η πιο λογική «απάντηση», είναι το γεγονός πως εκτός του κ. Αλαφούζου δεν έχει υπάρξει ΟΥΔΕΙΣ άλλος ο οποίος να εκφράσει ενδιαφέρον για να αναλάβει την ΠΑΕ και να του έχει αρνηθεί ο σημερινός πρόεδρός της. Μια εταιρεία, θυμίζω, η οποία ήταν περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ «μέσα» όταν την ανέλαβε –και την έσωσε από την καταστροφή- ο Γιάννης Αλαφούζος. Αν λοιπόν, όπως ορθά επιχειρηματολογούν όσοι (λογικά) αντιτίθενται τώρα σε «αποχώρηση Αλαφούζου», φύγει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας από την ΠΑΕ, τότε σχεδόν νομοτελειακά ο Παναθηναϊκός λόγω χρεών θα οδηγηθεί στην Γ’ Εθνική. Και μάλιστα δίχως ούτε εκεί να υπάρχει κάποιος «σωτήρας» για να αναλάβει να τον… επαναφέρει στην μεγάλη κατηγορία.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ξεχωρίζει την ορθή-σκληρή και επιβεβλημένη κριτική στον κ. Αλαφούζο και την διοίκησή του για τα πεπραγμένα-λάθη τους σε ό,τι αφορά την σημερινή κατάσταση του Παναθηναϊκού, από την «ισοπεδωτική» απαίτηση ορισμένων «να φύγει εδώ και τώρα». Στην κατάσταση που βρίσκεται το τριφύλλι χρειάζεται ψύχραιμες αποφάσεις όχι ακροβασίες προς την καταστροφή…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments