Αθλητισμός

Ο Τζεντίλε που θα δείτε στον Παναθηναϊκό θα σας σοκάρει!

Ο Τζεντίλε που θα δείτε στον Παναθηναϊκό θα σας σοκάρει!
Απίθανη δήλωση Έλληνα προπονητή για τη μεταγραφή του Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό Superfoods.

​Σε ένα παιχνίδι που περίμεναν με ιδιαίτερη… ανυπομονησία οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού Superfoods, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε του Ρεθύμνου με 116-83 για την 12η αγωνιστική της Basket League και έφτασε στην 11η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα.

Όμως, λίγοι ήταν αυτόι που στάθηκαν στο, λίγο-πολύ αναμενόμενο, αποτέλεσμα. Η πλειοψηφία των φιλάθλων και των ανθρώπων των έξι φορές Πρωταθλητών Ευρώπης είχε στραμμένα τα βλέμματα στον Αλεσάντρο Τζεντίλε. Ο Ιταλός φόργουορντ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και, στις πρώτες του στιγμές στο ΟΑΚΑ, μέτρησε 2 πόντους 1/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 17:55′ συμμετοχής.Λίγες ώρες μετά την… πρώτη γνωριμία του 24χρονου άσο με το κοινό του Παναθηναϊκού Superfoods, το SDNA επικοινώνησε με τον τεχνικό του Ρεθύμνου, Τόνι Κωνσταντινίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του πρώην άσου της Αρμάνι, στον ρόλο που θα κληθεί να αναλάβει στους Κυπελλούχους Ελλάδας, στις αλλαγές που έχει φέρει ο Τσάβι Πασκουάλ και, φυσικά, στην εξαιρετική πορεία των Κρητικών στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League.

«Από σταρ, παίκτης ομάδας ο Τζεντίλε»

«Θεωρώ πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για τον Τζεντίλε. Θα είναι λίγο άδικο να τον κρίνουμε, ύστερα από 3-4 προπονήσεις και ένα παιχνίδι. Ο Τζεντίλε έχει λίγο χρόνο ώστε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο υψηλότατο επίπεδο του Παναθηναϊκού, και αυτό είναι αρκετά δύσκολο, όσο καλός και αν είναι. Ειδικά τώρα, που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και οι παίκτες ξεκαθαρίζουν τους ρόλους τους. 

Το ματς με εμάς, ειδικά όπως εξελίχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Τζεντίλε ώστε να μπει στο παρκέ. Ο Τζεντίλε έδειξε πως θα χρειαστεί χρόνο και πως ψάχνει ακόμα την προσαρμογή του, όμως η αγωνιστική του αξία είναι δεδομένη. Δε συζητάμε πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη, όμως θεωρώ πως θα έχει διαφορετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό, σε σχέση με αυτόν που είχε στην Αρμάνι», τόνισε αρχικά ο έμπειρος προπονητής, τονίζοντας στη συνέχεια:

«Στην Αρμάνι, ο Τζεντίλε ήταν ο απόλυτος σταρ. Όλοι έπαιζαν και δούλευαν γι’αυτόν, όμως στον Παναθηναϊκό θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πιστεύω πως θα γίνει περισσότερο ένας παίκτης ομάδας, που θα αναλάβει περισσότερους ρόλους στο παιχνίδι. Η εμφάνισή του χθες (26/12), όπου πήρε μόνο ένα σουτ και μοίρασε 5 ασίστ, πιστεύω πως είναι χαρακτηριστική».

Σχετικά με το αν ο Ιταλός άσος μπορεί να βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια της Basket League, ο Κύπριος προπονητής τόνισε: «Όλα τα παιχνίδια είναι χρήσιμα για όλους τους προπονητές, αυτό είναι σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην Euroleague και τα εντός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα προσφέρονται για πολλά συμπεράσματα. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κοιτάξει να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Τζεντίλε, ώστε να βρει τα πατήματά του, αλλά και να ενσωματώσει τον Τζέιμς, που είναι ένας κομβικός παίκτης για την ομάδα. Παρόλα αυτά, μιλώντας και για το πρόγραμμα, θεωρώ πως και οι δύο μπορεί να έχουν προβλήματα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έκπληξη».

«Το καλύτερο ρόστερ ο Παναθηναϊκός, μπορεί να βελτιωθεί στην άμυνα»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με το Ρέθυμνο, και ο Τόνι Κωνσταντινίδης ανέφερε για τους «Πράσινους»: «Σαν ρόστερ, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έχει χημεία και έναν κορμό παικτών που είναι αρκετά χρόνια μαζί, όμως από πλευράς ονομάτων και ατομικών στοιχείων, ο Παναθηναϊκός έχει ένα πλήρες ρόστερ που υπερτερεί.

Η έλευση του κόουτς Πασκουάλ σίγουρα άλλαξε κάποια πράγματα στην ομάδα. Λέγοντας αρχικά πως η απουσία του Μάικ Τζέιμς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, μπορώ να πω πως ο Παναθηναϊκός είναι πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός, ενώ φάνηκε πως υπάρχουν πλέον και αυτοματισμοί. Η φιλοσοφία στην επίθεση είναι ξεκάθαρη, όμως, αν μπορούσα να μιλήσω για κάποια αδυναμία, θα την εστίαζα στην άμυνα. Εκεί χτυπήσαμε και εμείς στο πρώτο ημίχρονο χθες (26/12) και εκεί πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Άλλωστε, αν δούμε και όσα συμβαίνουν στην Euroleague, οι ομάδες που φτάνουν μέχρι το τέλος στηρίζουν πολλά στην άμυνά τους, όσο επιθετικό ταλέντο και αν έχουν.

«Είμαστε ευχαριστημένοι, στόχος μας η εξάδα»

Το Ρέθυμνο μπορεί να ηττήθηκε εύκολα στο ΟΑΚΑ την Δευτέρα (27/12), όμως τόσο η εξαιρετική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου (46-44 το σκορ για τον Παναθηναϊκό) όσο και η συνολική, πολύ καλή παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα, έχει φέρει ικανοποίηση και αισιοδοξία στον Τόνι Κωνσταντνίδη και στους συντελεστές του συλλόγου.

«Αυτή την στιγμή είμαστε στο 6-6, μετά από 12 παιχνίδια, από τα οποία τα 7 ήταν εκτός έδρας. Στην έδρα μας είμαστε μέχρι στιγμής αήττητοι και, όπως είναι το πρόγραμμά μας, μπορούμε να είμαστε ανάμεσα στην 5η και την 6η θέση του πρωταθλήματος. Σίγουρα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την μέχρι στιγμής παρουσία μας στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν υπολόγιζε πως θα είχαμε τόσο καλή πορεία, όμως θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την είσοδό μας στα πλέι-οφς του πρωταθλήματος, όμως ακόμα δεν έχουμε φτάσει μέχρι εκεί. Η Basket League είναι πολύ ανταγωνιστική και όλα μπορούν να αλλάξουν, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», είπε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος έκλεισε λέγοντας: 

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Στην ομάδα υπάρχουν πολλές ικανότητες, ποιότητα και ενέργεια, υπάρχει πολύ δουλειά στη προπόνηση και στο σκάουτινγκ και, κυρίως, θέληση. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από καμία ομάδα μετά την 4η θέση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς, ακόμα και με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κανένα παιχνίδι δεν είναι χαμένο πριν ξεκινήσει, αυτό θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα. Να έχουμε μία νοοτροπία νικητή και να παλεύουμε συνεχώς, αλλά και να βελτιώνουμε συνεχώς τις αδυναμίες μας. Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και είμαστε μέσα στον στόχο μας, που είναι η παρουσία στην εξάδα, όμως πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments