Ελλάδα

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην ανατολική Κρήτη

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην ανατολική Κρήτη
Στο Οροπέδιο Λασιθίου εγκλωβίστηκε πενταμελής οικογένεια, στους Ποταμούς, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και ζητήθηκε η παρέμβαση του μηχανισμού για τον απεγκλωβισμό της.

Προβλήματα δημιουργεί στην ανατολική Κρήτη η χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Νωρίτερα, στο Οροπέδιο Λασιθίου εγκλωβίστηκε πενταμελής οικογένεια, στους Ποταμούς, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και ζητήθηκε η παρέμβαση του μηχανισμού για τον απεγκλωβισμό της.Άμεσα συνεργείο του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, κινητοποιήθηκε στήνοντας επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της οικογένειας και τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο μέχρι να περάσει ο χιονιάς.

Επίσης, την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, για την ομαλή και επαρκή λειτουργία του ΕΚΑΒ στην περιοχή, ζήτησε, με επείγουσα επιστολή του, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου.

Προβλήματα υπήρξαν στο δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ρεύματος, τόσο στην πόλη του Ηρακλείου, όσο και σε αρκετά σημεία της ενδοχώρας του νομού, οι οποίες όμως αποκαταστάθηκαν ή αποκαθίστανται σταδιακά από τους τεχνικούς της Επιχείρησης.Ανοικτό, σε 24ωρη βάση, θα είναι το Κέντρο Αστέγων, για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι, λόγω της κακοκαιρίας, θα χρειαστούν τη φιλοξενία του δήμου Ηρακλείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments