Τεχνολογία

“Κηδεία” για τα Windows Phone

“Κηδεία” για τα Windows Phone
Τα smartphones με Android και iOS λογισμικό, έχουν καθιερωθεί πλέον, εκτοπίζοντας την πλατφόρμα της Microsoft εκτός παιχνιδιού.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την εταιρεία ερευνών Kantar δημοσιοποίησε, κατά την περίοδο του τελευταίου τριμήνου του 2016, το iOS αύξησε τα ποσοστά του στις σημαντικές αγορές, ενώ το Android αναπτύχθηκε σε σχεδόν κάθε αγορά, εκτός των ΗΠΑ.

Όσον αφορά το μερίδιο της Microsoft, το mobile OS της συνέχισε την πτωτική πορεία των 2 τελευταίων ετών. Μάλιστα η Kantar θεωρεί πως το Windows Phone έχει εξαφανιστεί από την αγορά των smartphones. Η εταιρεία κάνει λόγο για “two-OS world”, όπου κυρίαρχα είναι Android και iOS.

Αναφέρεται ότι έχει περάσει ο καιρός που BlackBerry OS, Symbian ή Windows Mobile, μπορούσαν να έχουν κάποια σημαντική επίδραση. “It is clear that there will only be two smartphone ecosystems moving forward – iOS and Android. To succeed, phone manufacturers will have to play by those rulebooks”.

Μιλώντας λοιπόν για μια αγορά που παίζουν μόνο δυο αντίπαλοι, μιας και οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν, η Kantar αναφέρει ότι στις 5 μεγάλες αγορές της Ευρώπης (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία), η κατάσταση έχει ως εξής: Το Android έχει τη μερίδα του λέοντος με 74.3% και το iOS 22.7%.

Το Android συνεχίζει να μεγαλώνει στην Αστική Κίνα όπου έφτασε 83.2%, αύξηση 9.3% από την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ το iOS έχει 16.6%.

Η μόνη αγορά όπου το iOS αναπτύχθηκε και το Android έχασε έδαφος ήταν στις ΗΠΑ. Το OS της Google είχε μερίδιο 56.4% το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ενώ το iOS, 42% .

Η έκθεση MWC 2017, που πραγματοοιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Βαρκελώνη ήταν ένα σαφές παράδειγμα ότι η αγορά των smartphones περιορίζεται όλο και περισσότερο σε δυο OS. Η BlackBerry ανακοίνωσε το Blackberry Keyone με Android έχοντας ήδη αφήσει το BlackBerry OS, ενώ και η Nokia έκανε στροφή στο Android.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments