Βρέφος τεσσάρων ημερών διεσώθη στη Μεσόγειο | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Απριλίου 2017, 16:30 2 Απριλίου 2017, 16:30

Ανάμεσά σε 480 μετανάστες και πρόσφυγες που διεσώθησαν από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Μεσόγειο, βρίσκεται και ένα βρέφος τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. 

Το βρέφος επέβαινε σε μια από τις δύο λαστιχένιες βάρκες που μετέφεραν περισσότερους από 200 μετανάστες από τη βόρεια και κεντρική Αφρική, τη Σρι Λάνκα και την Υεμένη και εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 22 ναυτικών μιλίων βόρεια της πόλης Σαμπράθα της Λιβύης, που είναι ένα από τα σημεία αναχώρησης που χρησιμοποιούν συχνότερα οι διακινητές ανθρώπων στη Λιβύη.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε η ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open arms και διήρκεσε τρεις ώρες. 

Η μητέρα του βρέφους, μια 29χρονη Νιγηριανή, και ο σύζυγός της, ένας 34χρονος εργάτης από τη Γκάνα, επίσης διασώθηκαν. Είχαν ζήσει στη Λιβύη για πάνω από δύο χρόνια κι αποφάσισαν να φύγουν για την Ευρώπη όταν απέκτησαν το μωρό.

«Θέλουμε να πάμε στη Γαλλία ή τη Γερμανία, εκεί υπάρχει μέλλον για την οικογένειά μας» ανέφερε ο πατέρας του βρέφους​ στο Reuters.


Η Ιταλία δέχεται τα τελευταία χρόνια μεγάλα κύματα προσφύγων από την Αφρική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, πραγματοποιώντας το ταξίδι για μια καλύτερη ζωή από τη Λιβύη προς την Ιταλία. Το 2016 ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 4.600.

Ετικέτες: