Λεπέν: Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που σχεδιάστηκε για την Γερμανία | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Απριλίου 2017, 17:54 2 Απριλίου 2017, 17:54

Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, σε προεκλογική της ομιλία στην πόλη Μπορντό, χαρακτήρισε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ως μία μαχαιριά στα πλευρά της Γαλλίας.

«Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που έχει προσαρμοσθεί στη Γερμανία κι όχι στη δική μας οικονομία. Το ευρώ μοιάζει περισσότερο με μαχαίρι καρφωμένο στα πλευρά μας για να μας εξαναγκάσουν να πάμε εκεί που άλλοι θέλουν να πάμε», τόνισε η κ. Λεπέν υπό τις ουρανομήκεις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

Επαναλαμβάνοντας τις απόψεις της κατά της παγκοσμιοποίησης και των μεταναστών, η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας διετράνωσε: «Δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι ανοικτή σε όλες τις εμπορικές κι ανθρώπινες ροές, χωρίς προστασία και σύνορα».

Ξιφουλκώντας κατά των δύο κύριων αντιπάλων της στην προεκλογική κούρσα, του κεντρώου – σοσιαλφιλελεύθερου Εμανουέλ Μακρόν και του κεντροδεξιού Φρανσουά Φιγιόν, η Μ. Λεπέν δήλωσε ότι αμφότεροι ανήκουν «στο ίδιο σύστημα».

«Το σύστημα έχει πανικοβληθεί διότι βλέπει ότι ο λαός ξυπνάει», τόνισε.

Οι σφυγμομετρήσεις φέρουν την ακροδεξιά πολιτικό να επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα από όλους τους υποψηφίους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, για να χάσει στον δεύτερο, στις 7 Μαΐου, από τον κ. Μακρόν, μόνον χάρις στη συσπείρωση των αντίπαλων της εναντίον της.

Μολαταύτα, το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στις έρευνες καθιστά αβέβαια κάθε ασφαλή πρόβλεψη για την έκβαση των εκλογών, καθιστώντας την κινητοποίηση των ψηφοφόρων για να προσέλθουν στην κάλπη το κεντρικότερο μέλημα των υποψηφίων.

Ετικέτες: