Πολιτική

Αδιέξοδο στη συμφωνία – Η κυβέρνηση «δείχνει» τον Σόιμπλε

Αδιέξοδο στη συμφωνία – Η κυβέρνηση «δείχνει» τον Σόιμπλε
Κατηγορεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πως υπονομεύει τη συμφωνία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας υπογράφει τα σκληρά μέτρα, εάν υπάρξει ελάφρυνση χρέους.

Αβεβαιότητα επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής τόνισε πως θα υπογράψει τα νέα σκληρά μέτρα, μόνο εάν λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

“Είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 – και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η δήλωση αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία σε συνδυασμό με τα όσα ειπώθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν θολό τοπίο στην διαπραγμάτευση.

Στην ΠΓ του Σαββάτου διάχυτη ήταν η αμηχανία για τα επώδυνα μέτρα που καλείται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ευθύνες χρεώθηκαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επανέφερε το θέμα της περικοπής των συντάξεων για το 2019, ζητώντας να ανέρχονται όχι στο 20%, αλλά στο 35%, με το ΔΝΤ να υιοθετεί άμεσα τις απόψεις του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν τα μέλη της ΠΓ, ο κ. Σόιμπλε θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση τώρα που μπορεί, καθώς μετά τις γερμανικές εκλογές δεν θα βρίσκεται στη θέση του.

“Πυρά” στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, την Κυριακή, υποστηρίζοντας πως προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση.

“Μπορεί ο κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ να βρίσκει προσχήματα για να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις , αλλά οι προηγούμενοι πολλές φορές ταυτίζονταν με το ΔΝΤ και τον κ. Σόιμπλε για το τι πρέπει να κάνει η ελληνική οικονομία και αυτό το αφήγημα αυτή η κυβέρνηση δεν το έχει αποδεχτεί”, ανέφερε.

Δεν είναι τυχαίο δε το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» που κυκλοφορεί με τίτλο «Σχέδιο αποσταθεροποίησης από το παλιό σύστημα» και κάνει λόγο για «’συμφωνητικό Μητσοτάκη – Γεννηματά για ανατροπή της κυβέρνησης» αναφερόμενη επίσης στο «ρόλο Σημίτη και Στουρνάρα» και στα “φαντάσματα των εξοπλισμών, του Χρηματιστηρίου και της Υγείας’.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments