Διεθνή

Τραμπ αδειάζει Λεπέν

Τραμπ αδειάζει Λεπέν
Βρίσκει την ενδεχόμενη εκλογή της, απλά ''ενδιαφέρουσα...''

Σε μια συνέντευξή του στους Financial Times, ο αμερικανός πρόεδρος δεν διακινδυνεύει καμία πρόβλεψη για την γαλλική προεδρική εκλογή, αλλά και δεν δίνει στήριξη στην Μαρίν Λεπέν.

Ο αμερικανός πρόεδρος, αποφεύγει να κάνει εκτίμηση για τις γαλλικές εκλογές και το αποτέλεσμά της σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times, ενώ δεν έδειξε να γνωρίζει για τα σκάνδαλα Φιγιόν.Οταν ο αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε αν μια νίκη της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου θα «επικύρωνε» την δράση του στις ΗΠΑ, απάντησε ξερά: «Δεν γνωρίζω την Μαρίν Λεπέν».

Οταν, μάλιστα, ερωτάται να κάνει κάποια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών, δεν το διακινδυνεύει:«Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Ξέρω ότι συνέβησαν εξωτερικά γεγονότα που άλλαξαν τα δεδομένα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκλογική κούρσα. Δεν ξέρω πραγματικά και δεν την γνωρίζω (την Μαρίν Λεπέν). Δεν την συνάντησα ποτέ. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκλογή».

Δείχνει, μάλιστα, να είναι ενημερωμένος για τα σκάνδαλα του Φρανσουά Φιγιόν όταν λέει ότι «συνέβησαν κάποια εξωτερικά γεγονότα».

Αντίθετα, η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίχθηκε υπερβολικά από την ίδια την Μαρίν Λεπέν. Η νίκη του υπερ-συντηρητικού Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016 στην προεδρία των ΗΠΑ είχε γίνει δεκτή από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο ως σημάδι της δικής του επιτυχίας. Αυτό αποδείκνυαν τα σχόλια ικανοποίησης των στελεχών του κόμματος, την ημέρα της εκλογής του. Η ίδια η Λεπέν δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά της:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments