Πολιτική

Πολιτική ”παράκαμψη” θα επιχειρήσει ο Τσίπρας;

Πολιτική ”παράκαμψη” θα επιχειρήσει ο Τσίπρας;
Σε επαφές πρώτης γραμμής ποντάρει ο πρωθυπουργός.

Όλο και πιο έντονα ακούγεται τις τελευταίες ώρες, η σκέψη του πρωθυπουργού να μιλήσει με την Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο μια απόπειρας να υποβοηθήσει πολιτικά την διαπραγμάτευση.

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και η αδυναμία να επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα οι Θεσμοί για να υπάρξει συμφωνία έστω στο τεχνικό πεδίο, οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα να αναθερμάνει την προσπάθεια για αναζήτηση πολιτικής λύσης, μέσω επαφών με τους Ευρωπαίους ηγέτες και κυρίως με την Άνγκελα Μέρκελ, που θεωρείται και το πρόσωπο κλειδί.

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να ξεκινά ακόμα και από σήμερα τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και τα προσκόμματα, που εμφανίζουν στις διαπραγματεύσεις ορισμένες πλευρές των δανειστών, όπως ο άξονας Σόιμπλε – ΔΝΤ. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να οφείλεται σε πολιτικές επιδιώξεις ακραίων κύκλων των δανειστών, που θέλουν αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και άρα η λύση μπορεί να Στο πλαίσιο αυτό, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου που θα υπάρξουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, με την επίσκεψη Τουσκ και Σάινμάγερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments