Βιβλίο

«Η συχνότητα του θανάτου»: Μια σύγχρονη αστυνομική ιστορία γεμάτη αναφορές στη ροκ μουσική

«Η συχνότητα του θανάτου»:  Μια σύγχρονη αστυνομική ιστορία γεμάτη αναφορές στη ροκ μουσική
Ο Χάρης Νικολόπουλος, ο αστυνόμος που αγαπάει τη μουσική λίγο περισσότερο από όλους τους άλλους, επιστρέφει με μια περιπέτεια στην οποία θα αντιμετωπίσει τους ανεξάρτητους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον ανελέητο ανταγωνισμό των μουσικών εταιρειών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Το φθινόπωρο του 2009, η λαμπερή βιτρίνα της Αθήνας έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να δουλεύουν με αφοσίωση, να ερωτεύονται με πάθος, να αγαπούν τη μουσική, να διασκεδάζουν και να… σκοτώνουν. Αυτό θα διαπιστώσει ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος όταν κληθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας γυναίκας στις παρυφές της οδού Αθηνάς. Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν στην MP3, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη μουσική και τη διασκέδαση. Εκεί θα γνωρίσει τον μικρόκοσμο των ανεξάρτητων ροκ ραδιοφωνικών σταθμών, θα συγκρουστεί με παλιούς γνώριμους και ανθρώπους της νύχτας και θα συναντήσει μια γυναίκα, μοιραία κι επικίνδυνη, σαν ηρωίδα παλιομοδίτικου νουάρ. Κάθε τόσο, στα πόδια του θα μπλέκει ένας εκκεντρικός άστεγος, ο οποίος γνωρίζει πάντοτε περισσότερα απ’ όσα λέει. Ποια φαντάσματα του παρελθόντος καταδιώκουν αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους; Τι τους φοβίζει και γιατί κρατούν το στόμα τους κλειστό; 

Στην καινούργια του περιπέτεια, ο Χάρης Νικολόπουλος και η αφοσιωμένη ομάδα των συνεργατών του θα εμπλακούν προσωπικά στην υπόθεση που καλούνται να διαλευκάνουν. Στην πορεία της εξιχνίασης, ο Χάρης θα αναζωπυρώσει παλιές έχθρες, θα διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις και θα δει τη ζωή του να παίρνει μια τελείως ανεξέλεγκτη τροπή.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Ο Θύμιος μπορεί να μην τα κατάφερνε στο σχολείο, αλλά του άρεσαν τα αστυνομικά μυθιστορήματα. Και τα αστυνομικά έργα στο σινεμά. Μια φορά που είχε φτάσει ως τη Σόλωνος βρήκε σ’ έναν κάδο σκουπιδιών πολλά βιβλία, τα περισσότερα δεμένα, με χρυσά γράμματα και προσωπική αφιέρωση. Αυτός όμως διάλεξε όσα είχαν χάρτινο εξώφυλλο κι έδειχναν κυρίες με κόκκινο κραγιόν, ψηλές γόβες και σέξι φορέματα. Σ’ ένα από αυτά διάβασε για ένα ζευγάρι που εκβιάζει έναν αδίστακτο πλούσιο. Αποκεί ξεπατίκωσε το πώς γίνεται ο εκβιασμός. Τηλεφωνάς πρώτα και απειλείς τον κακό ότι θα βγάλεις στη φόρα τις βρωμοδουλειές του. Στο επόμενο τηλεφώνημα, του λες πόσα λεφτά θα του στοιχίσει η σιωπή σου και του δίνεις οδηγίες πού και πώς θα παραδώσει τα χρήματα. Έγραψαν μαζί με την Ασπασία τα λόγια, η Ασπασία δηλαδή που ανέλαβε τα τηλεφωνήματα. Αλλά τα υπόλοιπα δεν έγιναν όπως στα βιβλία. Και το ασθενοφόρο πήρε για πάντα την Κοντέσα του» .

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Χίλντα Παπαδημητρίου μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, διαβάζοντας αστυνομικά μυθιστορήματα κι ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση (John Barth, Percival Everett, Bob Dylan, Leonard Cohen, Raymond Chandler, Ross McDonald κ.ά.). Έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash (εκδόσεις Απόπειρα). Υπήρξε συνεργάτης μουσικών εντύπων (ZOO, Pop&Rock, Sonic) και είναι συντάκτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού MiC. Η Συχνότητα του θανάτου είναι το τρίτο μυθιστόρημα της με ήρωα τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο. Προηγήθηκαν το «Για μια χούφτα βινύλια» (Μεταίχμιο, 2011) και το «Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς» (Μεταίχμιο, 2013).

ΤΙΤΛΟΣ: Η Συχνότητα του Θανάτου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χίλντα Παπαδημητρίου Εκδόσεις Μεταίχμιο Σελ.: 580Τιμή: 15,50 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments