Ελλάδα

Ρέθυμνο: “Σαφάρι” ελέγχων στις επιχειρήσεις

Ρέθυμνο: “Σαφάρι” ελέγχων στις επιχειρήσεις
Ενόψει Πάσχα αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αναμένεται να προχωρήσει σε εντατικούς ελέγχους στην αγορά προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για ελέγχους σε επιχειρήσεις του Νομού Ρεθύμνης, όπως καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές και σε άλλα εμπορικά σημεία.

Ο έλεγχος αφορά κυρίως την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις, καθώς και την ακρίβειά τους, την σήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη) και την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων σε όλα τα στάδια διακίνησης.

Από πλευράς του τμήματος εμπορίου, δίδονται οι κατευθυντήριες γραμμές στις επιχειρήσεις ώστε να λειτουργούν νομότυπα, δεδομένου ότι οι παραβάτες των σχετικών διατάξεων της υπουργική απόφασης, τιμωρούνται με διοικητικά πρόστιμα και συγκεκριμένα: Με 500 ευρώ για ελλιπείς ενδείξεις πινακίδας ή τιμοκαταλόγου, 1.000 ευρώ για έλλειψη πινακίδας ή τιμοκαταλόγου και 2.000 ευρώ για παραπλανητική ένδειξη πινακίδας.

Επίσης, 1.000 έως 3.000 ευρώ για ελλιπείς ενδείξεις στα παραστατικά διακίνησης και 5.000 ευρώ για έλλειψη ή μη έκδοση παραστατικών διακίνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες, τόσο ως καταναλωτές, όσο και ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, από το Τμήμα Εμπορίου στα τηλέφωνα: 2831340709, 2831340763, 2831340788.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments