Διεθνή

Ο Τραμπ βρυχάται: Απειλή με στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Ο Τραμπ βρυχάται: Απειλή με στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
«Κάτι πρέπει να γίνει με τον Ασαντ» είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο Air Force One, ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκτακτη σύσκεψη συγκάλεσαν ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο Πεντάγωνο προκειμένου να μελετήσουν τις δυνατότητες στρατιωτικής επίθεσης σε απάντηση στα χημικά όπλα της κυβέρνησης της Συρίας, κατά την οποία δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Στις διαβουλεύσεις ανώτατου επιπέδου συμμετέχουν ο υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατου, Τζόζεφ Ντάνφροντ.

«Κάτι πρέπει να γίνει» με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την επίθεση με χημικά στην Συρία, χωρίς όμως να αναφέρει ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία.

«Πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο Άσαντ είναι φρικτό», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη στην Συρία είναι μια ντροπή για την ανθρωπότητα και αυτός είναι εκεί και φαντάζομαι ότι αυτός διοικεί, οπότε κάτι πρέπει να γίνει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δε θα ανεχτούμε αυτές τις στυγερές πράξεις από το καθεστώς Ασάντ. Οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους της σε όλη την υφήλιο καταδικάζουν τις τρομακτικές αυτές επιθέσεις » κατέληξε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail, άνθρωπος από το περιβάλλον του Προέδρου δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει σκοπό «να τηλεγραφήσει στον Ασάντ- και στη Ρωσία- για να τους ενημερώσει ότι μιλάει πολύ σοβαρά».

Παράλληλα, αναφέρει ότι άγνωστη παραμένει η λίστα του Πενταγώνου που θα περιλαμβάνει τους στόχους των ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, αλλά το πιο πιθανό είναι να είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις με χημικά όπλα και διαδρόμους αερομεταφορών».

Το ίδιο επικαλείται και το CNN, όπου αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία αναφορικά με τους στόχους των Αμερικανών, αν τελικά ο Τραμπ αποφασίσει να επιτεθεί και ο υπουργός Αμύνης του, James Mattis, προχωρήσει τελικά στο σχέδιο επίθεσης.

Anadolu: Γίνονται βήματα οργάνωσης διεθνούς συνασπισμού για να «πέσει» ο Ασαντ

«Γίνονται βήματα οργάνωσης διεθνούς συνασπισμού για να “πέσει” ο Ασαντ», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ερντογάν: Θα στηρίξουμε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των αμερικανικών δυνάμεων στην Συρία.

Ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία θα στηρίξει η Τουρκία, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ας ελπίσουμε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για επέμβαση στην Συρία δεν θα παραμείνουν στα λόγια. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων εάν και εφόσον διεξαχθεί», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments