Αιχμές Μουζάλα για την διαχείριση κονδυλίων από ΜΚΟ | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Απριλίου 2017, 12:55 7 Απριλίου 2017, 12:55

Αιχμές για ορισμένες ΜΚΟ, άφησε ο Γιάννης Μουζάλας, αναφορικά με την διαφάνεια στη διαχείριση κονδυλίων για τους πρόσφυγες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση λογοδοτεί για τα χρήματα που παίρνει.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, τόνισε πως «είναι παράδοξο αυτός που ζητάει διαφάνεια, να μην είναι ο ίδιος διαφανής». Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση λογοδοτεί για τα χρήματα που παίρνει, ότι μπορεί κανείς να την κατηγορήσει και για κακή χρήση, αλλά, όπως υποστήριξε, όλα πλήρως διαφανή.

«Τέσσερις φορές απευθύνθηκα στη Βουλή και θα ήταν χειρονομία ευγένειας αν και οι ΜΚΟ δημοσίευαν τη χρήση τους» είπε ο υπουργός.

Τον Μάιο θα έχουν καταργηθεί τα catering και θα υπάρχει απευθείας σίτιση με κουπόνια, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάργηση των camps και η μεταφορά προσφύγων σε διαμερίσματα.

Αναφερόμενος στις απευθείας αναθέσεις, ο κ. Μουζάλας είπε: «Εγώ δεν λέω ότι είναι σωστές ή ότι δεν έχει γίνει τίποτα, όμως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να το αποδείξετε -κι αυτό μπορείτε να το καταγγείλετε επειδή υπάρχει διαφάνεια».

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος «δεν έχει σχέση με αυτά, δεν αναθέτει και δεν διαχειρίζεται χρήματα».

Σχετικά με θανάτους προσφύγων σε καταυλισμούς, ο κ. Μουζάλας είπε ότι από τους 69 μόνο οι 5 οφείλονται σε κακές συνθήκες διαβίωσης, ενώ ανέφερε ότι στο 70%-80% των καταυλισμών οι συνθήκες είναι καλές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, προχωρά η διαδικασία σύστασης Μητρώου για τις ΜΚΟ και ήδη έχουν καταγραφεί 97 οργανώσεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να νομοθετήσει προκειμένου να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη διαφανή λειτουργία τους.

Ετικέτες: