Ελλάδα

Δεύτερο ατύχημα σε δέκα μέρες για το ίδιο πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας

Δεύτερο ατύχημα σε δέκα μέρες για το ίδιο πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας
Προσέκρουσε στον λιμένα και προκλήθηκε ρήγμα δύο μέτρων - Η βλάβη επιδιορθώθηκε μέσα στη νύχτα.

Aναχώρησε τα ξημερώματα από την Πάτρα για την Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια τη Βενετία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «HELLENIC SPIRIT» που προσέκρουσε χθες βράδυ, στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, στον προβλήτα Α στο λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα δύο μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή. Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του σκάφους είχε απαγορευθεί προσωρινά, ενώ ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε αποκατάσταση της ζημιάς. Το πλοίο αφού επιθεωρήθηκε από κλιμάκιο της επιθεώρησης πλοίων αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του στις 4:16 το πρωί. 

Να σημειωθεί ότι ήταν το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται στο πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα.

Στις 28 Μαρτίου το ίδιο πλοίο είχε προσκρούσει στον κυματοθραύστη του λιμανιού με αποτέλεσμα να προσκληθεί μικρό ρήγμα. Η βλάβη επιδιορθώθηκε και το σκάφος απέπλευσε για τον προορισμό του.

Το Hellenic spirit που ανήκει στην ANEK, ετοιμαζόταν το βράδυ της Παρασκευής να αναχωρήσει για Ηγουμενίτσα, Ιταλία και σε αυτό είχαν επιβιβαστεί ήδη 100 επιβάτες, 51 φορτηγά και 41 ΙΧ οχήματα.

Για το ατύχημα εξέδωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωση το Λιμενικό σύμφωνα με την οποία:

«Προσέκρουσε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «HELLENIC SPIRIT» Ν. Χανίων 30, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του στο προβλήτα Α του νότιου λιμένα Πάτρας, με την δεξιά πλευρά στον προβλήτα, μετά την μεθόρμιση του από το βόρειο λιμένα Πάτρας.

Ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο απόπλου από Πάτρα για Ηγουμενίτσα – Βενετία.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Πάτρας διενήργησαν επιθεώρηση στο πλοίο και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments