Διεθνή

Στοκχόλμη: Ανακρίνεται 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής του ISIS (pic)

Στοκχόλμη: Ανακρίνεται 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής του ISIS (pic)
Ο ύποπτος κρατείται με τον "ύψιστο βαθμό υποψίας" τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος, τόνισε εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου. Εμφανίζεται να έχει κάνεις αναρτήσεις στο facebook που περιέχουν προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους.

Οι σουηδικές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας άνδρας που συνελήφθη καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση με φορτηγό στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη, κρατείται με τον “ύψιστο βαθμό υποψίας” τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος.

Το νομικό σύστημα της Σουηδίας έχει αρκετές διαβαθμίσεις αναφορικά με τους βαθμούς υποψίας για την τέλεση αδικημάτων.

«Ένα άτομο συνελήφθη με την υποψία τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος μέσω δολοφονίας», τόνισε η Καρίν Ροσάντερ, εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου στο Γαλλικό πρακτορείο και το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην μικρή πόλη Μάρστα στα βόρεια της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος υπήκοος που ζει στην Σουηδία και φέρεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

O συγκεκριμένος, εμφανίζεται να έχει κάνεις αναρτήσεις στο facebook που περιέχουν προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φίλοι του, πάντως, τόνισαν στον Τύπο της Σουηδίας πως ο 39χρονος δεν ενδιαφερόταν για πολιτική και θρησκεία και τον ενδιέφερε πως θα αποκτήσει λεφτά για την οικογένειά του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που μεταδίδουν τα σουηδικά Μέσα, ο άντρας φέρεται να συνελήφθη αφού 10 με 15 οχήματα της αστυνομίας καταδίωξαν το λευκό βαν στο οποίο επέβαινε. Πριν τη σύλληψή του η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του από κάμερες ασφαλείας.

Όσον αφορά το άλλο άτομο που συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ η σουηδική αστυνομία με ανακοίνωσή της ανέφερε πως δεν ήταν τελικά ο οδηγός του οχήματος, απλά έμοιαζε στην περιγραφή του προσώπου.

“Ζητήσαμε από το κοινό πληροφορίες και δώσαμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός προσώπου που μας ενδιέφερε. Το πρόσωπο που συνελήφθη μοιάζει στην περιγραφή, κάτι που σημαίνει ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για αυτόν”, είπε ο ο αστυνομικός διευθυντής Γιαν Έβενσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments