Γεωργιάδης: Παραιτούμαι από τη διαγραφή αδικημάτων και πάμε σε Προανακριτική | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Απριλίου 2017, 14:52

Για λάσπη έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, απορρίπτοντας όλες τις κατηγορίες εναντίον του για την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας.

Δήλωσε μάλιστα ότι προτίθεται να αρνηθεί την παραγραφή τυχόν αδικημάτων του, ώστε να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κάνει το ίδιο.

«Στη πολιτική μπορεί να έχουμε τεράστιες διαφωνίες, αλλά το να διοργανώνουμε και να ρίχνουμε λάσπη δείχνει το πραγματικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Κάνω δήλωση αμετάκλητη. Παραιτούμαι πάσης διαγραφής αδικημάτων, και αν έχετε τα κότσια να κάνετε προανακριτική και να με πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, να κάνετε και εσείς το ίδιο και να πάμε σε Προανακριτική».


Παράλληλα επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι «τον κατηγόρησε για 23 δήθεν παράνομους διορισμούς στο ΚΕΛΠΝΟ, μπλέκοντας και τη σύζυγο του, ενώ από την έρευνα που ζήτησε ο κ. Πολάκης και έγινε από τη Δικαιοσύνη, δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη».


Προσέθεσε δε, ότι σε αντίθεση με τον ίδιο που δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη από την Δικαιοσύνη, τρεις υπάλληλοι στους οποίους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε εντολή διώκονται για κακουργήματα. «Η αναφορά ότι στο ΚΕΛΠΝΟ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος είναι αστεία. Έγιναν σειρά έλεγχοι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από το ΣΔΟΕ, το υπουργείο Οικονομικών, το σώμα ελεγκτών. Η διαφορά είναι ότι εσείς με κατηγορείτε για παράνομες προσλήψεις και όχι η Δικαιοσύνη, ενώ εσάς σας διώκει η Δικαιοσύνη», τόνισε.


Ο κ. Γεωργιάδης αντέκρουσε και τις κατηγορίες που βασίζονται στα όσα κατέθεσε από τις φυλακές ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, τονίζοντας ότι ο ίδιος τον είχε απομακρύνει γιατί έφτασε το νοσοκομείο να χρωστά 200 εκατ. ευρώ.


«Ισχυρίστηκε ο κ. Μαρτίνης στο δικαστήριο ότι δεν είχα δικαίωμα να διορίσω νέα διοίκηση και το δικαστήριο έκρινε ότι είχα δικαίωμα» ανέφερε. Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι κατηγορίες του κ. Μαρτίνη εναντίον τόσο του Νότη Μηταράκη όσο και του Ανδρέα Λυκουρέντζου αλλά και του Κώστα Χατζηδάκη είναι επειδή αρνήθηκαν να τον δουν.


Απευθυνόμενος προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κάλεσε να καταθέσει την απάντηση της υπηρεσίας του ΚΕΛΠΝΟ για τους «δήθεν» -όπως είπε- 23 διορισμούς που έκανε. Ταυτόχρονα τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθεί η καταγγελία των εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ ότι ο πρόεδρος του προσπάθησε να αλλοιώσει το πρωτόκολλο και πήγε η αστυνομία. Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί και το ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε 700.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για την φύλαξη του ΚΕΛΠΝΟ τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.


«Ο τροχός γυρίζει και η πλειοψηφία της Βουλής θα αλλάξει. Γι΄ αυτό, καλύτερα για εσάς να ερευνηθούν τώρα παρά μετά» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

TAGS: