Αθλητισμός

Έκλεισε στόματα…

Έκλεισε στόματα…
O Αρης που...σκούπισε τον ΠΑΟΚ με κόντρα σφυρίχτρες και τα στόματα που έκλεισε την πιο κατάλληλη στιγμή.

​Αν πριν την έναρξη της σεζόν σημειώνε κάποιος ότι ο ΑΡΗΣ θα…σκούπιζε τον ΠΑΟΚ στην σειρά των αγώνων των πλέι-οφ τότε άπαντες, ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι του συμπολίτη θα το θεωρούσαν απόλυτα φυσιολογικό.

Τα…εγκλήματα του ΑΡΗ φέτος έδωσαν δικαιώματα. Και ήταν πάρα πολλά. Μετά τα δυο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια, άνοιξαν πολλά στόματα, γλώσσες μεγάλωσαν, τα κείμενα στο διαδίκτυο διαδέχονταν το ένα το άλλο. Σε δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια που και πάλι δεν ήταν αρκετά για να δώσουν πλεονέκτημα έδρας στον ΠΑΟΚ που τερμάτισε κάτω από τον ΑΡΗ στην βαθμολογία.

Παρά το πλεονέκτημα έδρας, αυτό το οποίο άκουγες από τους φίλους του ΠΑΟΚ, ακόμα και τους πιο συνειδητοποιημένους συναδέλφους ρεπόρτερ του συμπολίτη ήταν ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος! Ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ πλέον είναι καλύτερο! Ότι οι λύσεις του ΠΑΟΚ είναι περισσότερες! Ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι (πολύ) καλύτερος! Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι στα δυο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας το ρόστερ του ΑΡΗ ήταν καλύτερο και παρουσίασε το χειρότερο δυνατό πρόσωπο απέναντι σε έναν…χειρότερο τότε σε σχέση με τώρα ΑΡΗ. Στα δυο ματς, δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Κατάφερε και έχασε ο ΑΡΗΣ και αυτό οδήγησε-όπως πάντα συμβαίνει σε αυτή την πόλη και από τον συγκεκριμένο σύλλογο σε οποιοδήποτε άθλημα- σε έπαρση. Τεράστια έπαρση κόντρα στην λογική, την αλήθεια, την διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δυο ομάδες παρά το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ αγωνίστηκε στην ουσία με 3 ξένους (Κάμινγκς, Τζάκσον, Ντραγκίσεβιτς), καθώς ακόμα ο Σκοτ ψάχνεται.

Ο ΑΡΗΣ σήμερα…σκούπισε τον αντίπαλό του και με διαιτησία όχι απλά εχθρική, αλλά ξεκάθαρα ευνοική για τον γηπεδούχο. Να το δούμε με στοιχεία; Μία ομάδα που κυνηγάει σε όλο το παιχνίδι το σκορ, πιέζει σε όλο το δεύτερο ημίχρονο για να κλέψει μπάλες, καταφέρνει από τους 52 πόντους που δέχθηκε στο πρώτο μισό του αγώνα να δεχθεί μόλις 32 στην επανάληψη και παρόλα αυτά εκτελεί 36 βολές έναντι 19 του αντιπάλου. Μάλιστα αν δεν υπήρχαν τα…κλασικά φάουλ του τελευταίου λεπτού που έδωσαν στον ΑΡΗ 8 βολές, η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Ο ΠΑΟΚ είχε 36 βολές, περισσότερες από τα 35 του δίποντα και τα 27 του τρίποντα!!!

Θεωρώ ότι η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ πρέπει να αντιδράσει παρά τη νίκη της. Οφείλει να καταγγείλει την διαιτησία του ματς και ειδικά του Ψαριανού που νόμιζε μάλλον ότι είχε βγει το Κ από το όνομα του ΠΑΟΚ και σφύριζε σαν τροχονόμος σε δρόμο ταχείας διελεύσεως.

Η ουσία βέβαια είναι ότι ο ΑΡΗΣ σε μία πολύ κακή χρονιά φέτος, φτάνει στο ίδιο σημείο με πέρσι. Θα προσπαθήσει να κοντράρει τον υπερπλήρη Ολυμπιακό. Το κυριότερο όμως θα πρέπει να ηρεμήσει. Ο Πρίφτης που φέτος έκανε πολλά λάθη, είπε στο τέλος του ματς μία ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ. Αν πάνω σε αυτόν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΞΕΝΩΝ μπορείς να αλλάξεις πολλά στην εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο.

Αλλά με αυτά θα έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε μετά τα παιχνίδια με τον ΟΣΦΠ και όποια ακολουθήσουν στην συνέχεια.

Θα κλείσω με λίγα λόγια για τον Πρίφτη σε σχέση με τον Μαρκόπουλο. Τον δεύτερο τον εκτιμώ σαφέστατα και δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς για έναν γνήσιο μπασκετάνθρωπο με γνώσεις και ήθος στον χώρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια (άσχετα από τα…Σομπείστικα). Δεν είναι δυνατόν όμως ο…Αρειανός φίλαθλος να μου έχει μετατρέψει σε Φιλ Τζάκσον τον προπονητή του ΠΑΟΚ μόνο και μόνο από την τρέλα του και την διάθεση κριτικής του για τον προπονητή του ΑΡΗ. Στα δυο παιχνίδια των πλέι-οφ δεν νίκησαν μόνο οι παίκτες του ΑΡΗ τον ΠΑΟΚ. Νίκησε κατά κράτος ο Πρίφτης, τον Μαρκόπουλο και θα συμφωνούσαν πολλοί περισσότεροι μαζί μου αν δεν υπήρχαν τα περίφημα 36 δευτερόλεπτα του πρώτου ματς… Και αυτη την φορά τον νίκησε και με λιγότερους ξένους, αν και σαφέστατα την διαφορά στον ΑΡΗ και στα δυο παιχνίδια την έκαναν οι σαφέστατα πολύ πιο ποιοτικοί (και ψυχωμένοι) Έλληνες παίκτες του…

ΥΓ1 Τα υστερόγραφα να τα συμπληρώσουν όσοι έκαναν ρεκόρ με τα σχόλιά τους κάτω από το ποστ μου στα δυο πρώτα ματς. Σχόλια που μάλιστα ήταν περισσότερα από τους ηρωικούς φίλους του συμπολίτη και σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας στο άθλημα που έχουν με διαφορά τους περισσότερους τίτλους ως σύλλογος έστω και αν και αυτός ο δικός τους αριθμός αποτελεί μόλις το 1/3 των τροπαίων του ΑΡΗ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments