Σε συμφωνία με τη Ρωσία στοχεύει η Τουρκία για το ελεύθερο εμπόριο | Pagenews.gr
Pagenews Team 4 Μαΐου 2017, 12:45 4 Μαΐου 2017, 12:45

Η Άγκυρα προσανατολίζεται στην υπογραφή συμφωνίας με την Μόσχα για την δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μέσα σε σύντομο διάστημα, ύστερα από την δήλωση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεχτσί. 

«Μετά τις χθεσινές επιτυχείς συνομιλίες (μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν) ξεκίνησε η νέα μας συνεργασία με την Ρωσία. Τώρα θα επισπεύσουμε τις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωση και επίσης θα επισπεύσουμε την υπογραφή συμφωνίας που αφορά την δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζαϊμπεχτσί, στο τουρκικό κανάλι NTV.

Χθες στις συνομιλίες που είχαν στο Σότσι ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, σύμφωνησαν να επιλύσουν συνολικά τα ζητήματα που αφορούν την άρση των περιορισμών που είχαν επιβάλει οι δύο χώρες στις εισαγωγές διαφόρων προϊόντων. Μετά την λήξη των συνομιλιών των δύο ηγετών, η Άγκυρα ήρε τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών, ενώ η Ρωσία επέτρεψε τις εισαγωγές τουρκικών κρεμμυδιών.

Ετικέτες: