Οικονομία

Το ελληνικό ζήτημα στο σημερινό Euro Working Group

Το ελληνικό ζήτημα στο σημερινό Euro Working Group
O Κοστέλο ενημέρωσε χθες τους πρέσβεις των ξένων χωρών για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Για το περιεχόμενο της προκαταρκτικής συμφωνίας με την Ελλάδα αναμένεται να ενημερώσουν σήμερα το EuroWorking Group οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

Εκτιμάται πως θα εστιάσουν στη λίστα με τα προαπαιτούμενα που είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν από την ελληνική πλευρά πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου, καθώς και μετά από αυτό, αλλά και στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να δρομολογηθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να σημειώνει η Ελλάδα μεσοπρόθεσμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει το EuroWorking Group για τα επόμενα βήματα που σχετίζονται με τη νομοθέτηση της συμφωνίας και να εστιάσει στην ανάγκη άμεσης λήψης των αποφάσεων που θα επιτρέψουν το ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα και στην ΕΚΤ να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής της χαλάρωσης.

Η ενημέρωση στους πρέσβεις των ξένων χωρών

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας Ελλάδος – θεσμών ενημέρωσε χθες πρέσβεις ξένων κρατών στην Αθήνα ο επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κοστέλο εστίασε στη μεταρρυθμιστική βούληση της κυβέρνησης και εξέφρασε την πεποίθηση πως τα προαπαιτούμενα θα δρομολογηθούν άμεσα και θα επιτρέψουν να ξετυλιχθούν εγκαίρως οι πρωτοβουλίες για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την αποκρυστάλλωση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής πορείας της χώρας.

Η ενημέρωση του Ντέκλαν Κοστέλο εντάσσεται στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καθησυχάσει για τις προοπτικές της Ελλάδος και να καλλιεργήσει προσδοκίες για την ταχύτατη ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments