Πολιτική

Σκουρλέτης: Ανάγκη να δοθεί χώρος στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού

Σκουρλέτης: Ανάγκη να δοθεί χώρος στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού
Μετά και την πρώτη επαφή που είχε με θεσμικούς φορείς στην Κέρκυρα, ο υπουργός Εσωτερικών εξήρε τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες θεσμικές αλλαγές το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί χώρος στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού ώστε να αποκτήσει τον δικό της ρόλο ευθύνης και αναγνώρισης.

«Είχαμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές τις οποίες ετοιμάζει η κυβέρνηση και φιλοδοξεί να υλοποιήσει το τρέχον έτος. Πρόθεσή μας είναι να δώσουμε χώρο στην αυτοδιοίκηση και του πρώτου και του δεύτερου βαθμού. Μέσα στη δική μας αντίληψη γι΄ αυτό που ονομάζουμε παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας η αυτοδιοίκηση έχει το δικό της ρόλο, το δικό της μερίδιο ευθύνης. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ξεφύγουμε από μια αντίληψη ενός συγκεντρωτικού κράτους, να εμπιστευτούμε τις τοπικές κοινωνίες να βάλουμε τη φαντασία μας κάτω όλοι. Να υπερβούμε τον κακό μας εαυτό και παρά τις δυσκολίες να μπορέσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε να κάνουμε τα αναγκαία βήματα για να μπορέσουμε να πάμε προς τα εμπρός», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε, ότι «είναι ένα από τα βασικά έργα της αυτοδιοίκησης». «Υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός είναι εγκεκριμένος, και αυτός πλέον αναλύεται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά σε κάθε νησί ξεχωριστά. Μιλάμε για το Ιόνιο, πρέπει να ακολουθήσουμε το συγκεκριμένο βηματισμό να δούμε που μπορεί να υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις, αποσαφηνίσεις και σκοτεινά σημεία, αλλά ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτό το θέμα», προσέθεσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ το βράδυ θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments