Τεχνολογία

O Στιβ Τζομπς ανακάλυψε το i-phone λόγω… μίσους!

O Στιβ Τζομπς ανακάλυψε το i-phone λόγω… μίσους!
Θύμωσε με έναν εργαζόμενο της Microsoft, ο οποίος περηφανεύονταν ότι ετοιμάζουν ένα πρωτοποριακό tablet. "Ας τους δείξουμε τι σημαίνει tablet" είπε και το έκανε.

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος iOs της Apple Σκοτ Φόρσταλ: Το i phone δεν θα είχε δημιουργηθεί αν ο Στιβ Τζομπς δεν… μισούσε θανάσιμα έναν εργαζόμενο στη Microsoft! 

Οπως είπε ο Φόρσταλ, ο εν λόγω συνεργάτης της Microsoft μιλούσ με μεγάλο ενθουσιασμό πολλές φορές για το πλάνο της Microsoft να φτιάξει μια επαναστατική συσκευή τάμπλετ. «Κάθε φορά που τον έβλεπε επέστρεφε την επόμενη ημέρα στο γραφείο γεμάτος νεύρα» θυμήθηκε ο Φόρσταλ σε ομιλία του στο μουσείο των υπολογιστών στην Καλιφόρνια.

«Κάθε φορά που τον έβλεπε επέστρεφε την επόμενη ημέρα στο γραφείο γεμάτος νεύρα» θυμήθηκε ο Φόρσταλ σε ομιλία του στο μουσείο των υπολογιστών στην Καλιφόρνια. 

Σε κάποιο δείπνο όταν άκουσε για δέκατη φορά την ενθουσιώδη περιγραφή του τύπου της Microsoft, ο Στιβ Τζόμπς γύρισε σπίτι και αναφώνησε: “Γ@μα τον, ας του δείξουμε πως μπορεί πραγματικά να είναι ένα τάμπλετ”. 

Ετσι όλοι έπεσαν με τα μούτρα στην ανάπτυξη του iPad που τότε ονομαζόταν «project purple» δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να μετακινεί φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του. 

Οταν όμως ο Τζομπς είδε τις δυνατότητες αυτές είπε στους συνεργάτες του «πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το προσχέδιο σε μέγεθος τόσο μικρό ώστε να μπορείτε να το βάλετε στην τσέπη σας;». «Τότε πήγαμε στην ομάδα σχεδιασμού και αυτοί μας έφτιαξαν ένα σχέδιο. Όταν το Στιβ το είδε ανακοίνωσε: βάλτε σε αναμονή το σχέδιο με το tablet, ας φτιάξουμε ένα τηλέφωνο» περιέγραψε τι συνέβη ο Φόρσταλ. 

Αν και όταν κυκλοφόρησε το iPhone δέχθηκε σφοδρή κριτική λόγω της σύγκρισής του με τα υπάρχοντα τότε smartphone τελικά κατάφερε να επικρατήσει γιατί όπως είπε ο Φόρσταλ «αυτό που τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι εμείς αλλάζαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν τα πράγματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments