Στο Δαφνί λόγω σχιζοφρένειας ο ένας από τους ληστές του Γυθείου | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιουνίου 2017, 18:24 24 Ιουνίου 2017, 18:24

Ένας από τους έξι Αλβανούς ληστές, που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στο Γύθειο, εισβάλλοντας σε σπίτια και κρατώντας ομήρους τους ενοίκους, καταδικάστηκε.

Ο δεύτερος κατέληξε στο… Δαφνί λόγω σοβαρής ψυχασθένειας, ενώ τέσσερις φυγοδικούν.

Στον μοναδικό που καταδικάστηκε, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ για τον συνεργό του που πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια διέταξε τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη τους από την άρση απορρήτου στις τηλεφωνικές συνδέσεις δύο εκ των φυγόδικων.

Οι κακοποιοί χτυπούσαν πάντα ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας κουκούλες και γάντια και κρατώντας όπλα. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2011, έδεσαν στο κάγκελο του κρεβατιού της μια συμβολαιογράφο, έκαναν άνω- κάτω το σπίτι και γραφείο της και άρπαξαν 1.200 ευρώ και ακριβά χρυσαφικά. Τρεις ώρες κράτησαν ομήρους την ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού και τη μητέρα της, ζητώντας τους επίμονα 200.000 ευρώ και, όταν πείστηκαν ότι τα χρήματα δεν υπήρχαν, άρπαξαν τα κοσμήματά τους και εξαφανίστηκαν.