Υγεία

Ο διαβήτης 2 είναι πλέον χειρουργήσιμος!

Ο διαβήτης 2 είναι πλέον χειρουργήσιμος!
Ιστορική είδηση στο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας.

Ο διαβήτης Τύπου 2 ανακηρύχθηκε επίσημα ως χειρουργήσιμη νόσος, με τη βαριατρική και τη μεταβολική χειρουργική να αποτελούν ενδεδειγμένες θεραπείες, στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε σστο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Με τις νέες αυτές Κατευθυντήριες Οδηγίες της ADA και των άλλων σημαντικών οργανισμών, ο διαβήτης Τύπου 2 ανακηρύχθηκε επίσημα ως χειρουργήσιμη νόσος, με τη βαριατρική και τη μεταβολική χειρουργική να αποτελούν ενδεδειγμένες θεραπείες.

Αυτό αποτελεί πραγματικά μια ιστορική εξέλιξη», δήλωσε ο Francesco Rubino, MD, πρόεδρος του τμήματος Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής του Βασιλικού Κολεγίου του Λονδίνου και συν-διοργανωτής της DSS. «Είναι ζωτικής σημασίας να ενημερωθούν οι ιατροί της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι φορείς χάραξης πολιτικών υγείας καθώς και το ευρύ κοινό για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, ώστε οι ενδεδειγμένοι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε μια θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη που είναι κλινικά αποδεδειγμένη και οικονομικά αποτελεσματική».

Τέλος, υπογράμμισε ότι όλες οι επεμβάσεις περιοριστικού τύπου γίνονται πλέον λαπαροσκοπικά με όλα τα οφέλη των ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων, όπως μειωμένη παραμονή στο νοσοκομείο, λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, ταχύτερη ανάρρωση κ.λπ..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments