Οικονομία

Οι αποδείξεις από ιατρικές δαπάνες “χτίζουν” το αφορολόγητο

Οι αποδείξεις από ιατρικές δαπάνες “χτίζουν” το αφορολόγητο
Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και η οποία σύντομα πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι αποδείξεις από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν μετρούσαν για το κτίσιμο του αφορολογήτου, γεγονός που οδήγησε τους φορολογουμένους να μην ζητούν τα σχετικά παραστατικά.

Ωστόσο, αυτό αλλάζει, καθώς πλέον και οι ιατρικές δαπάνες θα συνυπολογίζονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος. Αυτό προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και η οποία σύντομα πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε απόφαση με την οποία εντάσσονται στη λίστα των δαπανών που οδηγούν σε κτίσιμο του αφορολόγητου για το 2017, εκτός από τις επισκέψεις σε ιατρούς, φάρμακα και νοσήλια και τις εξής δαπάνες υγείας: μικροβιολογικές εξετάσεις, Φυσιοθεραπείες, οδοντιατρικές υπηρεσίες, φακοί επαφής και υγρά καθαρισμού, τεστ εγκυμοσύνης, προφυλακτικά, οινόπνευμα καθαρό, ιατρικά προϊόντα, γυαλιά μυωπίας, πατερίτσες, πιεσόμετρο, ζώνες παθήσεων και θεραπευτικές συσκευές.

Να σημειωθεί πως τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα δηλώνονται κανονικά εφέτος στις δηλώσεις, με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες έχουν κρατήσει τις αποδείξεις είτε από τα φαρμακεία είτε από τους γιατρούς και τα νοσηλευτικά κέντρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments