Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Ιουλίου 2017, 12:05 13 Ιουλίου 2017, 12:05

Η ιδανική λύση για να έχουμε πάντα κάτι στο σπίτι μας για να φάμε, ακόμη και για να κεράσουμε τους καλεσμένους μας είναι τα αλμυρά κέικ.

Μία εξαιρετική επιλογή είναι το αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά:

2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ.τσ. τριμμένα κολοκυθάκια

2 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. σόδα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή καυτερή πάπρικα)

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)

2 αβγά

1 φλ.τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι

2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα: δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη

1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. γάλα

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και σκόνες (δηλ. τα στεγνά υλικά), αλάτι και πιπέρια με τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο τυρί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα, χτυπώντας να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 40′-45′. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού, που πρέπει να βγει στεγνή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15′. Κατόπιν, το ξεφορμάρουμε και το ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσει ομοιόμορφα.