Αθλητισμός

Η… ζυγαριά της κλήρωσης με την ΤΣΣΚΑ

Η… ζυγαριά της κλήρωσης με την ΤΣΣΚΑ
Τα υπέρ και τα κατά για την ΑΕΚ στις αναμετρήσεις με τη ρωσική ομάδα.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ:

Ετοιμότητα

Η ΤΣΣΚΑ είναι απολύτως έτοιμη αγωνιστικά καθώς αύριο ξεκινά το ρωσικό πρωτάθλημα (αντιμετωπίζει εκτός την Ανζί στις 20:00). Έχει δώσει πέντε πολύ δυνατά φιλικά  Στις 24 Ιουνίου έχασε από την Στουρμ με 2-1 αλλά στη συνέχεια νίκησε με 3-0 την Παρτίζαν, με 4-2 τη Βιτορούλ και με 4-1 τη Νάφτα. Στο τελευταίο του φιλικό στις 9 Ιουλίου ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κράσνονταρ. Το επίπεδο ετοιμότητας της λοιπόν είναι σαφώς ανώτερο από αυτό της ΑΕΚ.

Ευρωπαϊκή εμπειρία

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα με τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία. Διαθέτει παίκτες με παραστάσεις από αγώνες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Γνωρίζουν πολύ καλά το πως να αντιμετωπίσουν διπλές αναμετρήσεις. Αυτό είναι σίγουρα στα υπέρ των Ρώσων.

Σειρά των ματς

Είναι δεδομένο ότι έχοντας το δεύτερο ματς στην έδρα του ο αντίπαλος διαθέτει το πλεονέκτημα της σκοπιμότητας στο πρώτο παιχνίδι. Η ΤΣΣΚΑ θα έρθει πρώτα στο ΟΑΚΑ και μετά θα υποδεχθεί την ΑΕΚ που στο Αρένα ΤΣΣΚΑ, μια έδρα πολύ καυτή. Το γήπεδο είναι καινούργιο έχει 30.000 θέσεις και είναι άκρως ποδοσφαιρικό. Η ΤΣΣΚΑ έδωσε εκεί το πρώτο της ματς στις 10 Σεπτεμβρίου του 2016. Αν ο κόσμος των Ρώσων δώσει το παρών θα είναι μια καυτή έδρα.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

Ταχύτητα

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που ειδικά σε άμυνα και κέντρο είναι τρομακτικά αργή. Οι κεντρικοί της αμυντικοί (εκτός του Βάσιν) είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και έχουν μεγάλο θέμα με τις αντιδράσεις του. Πρόβλημα αντίληψης και ταχύτητας έχει ακόμα και ο γκολκίπερ Ακινφέεφ (έχει τρομερό σερί στο να δέχεται γκολ σε ευρωπαϊκά ματς). Το κέντρο δεν είναι επίσης πολύ γρήγορο και με το 3-5-2 που επιλέγει ο Γκοντσαρένκο αντιμετωπίζει θέμα στα άκρα και τις επιστροφές. Η ΑΕΚ μπορεί να χτυπήσει την ΤΣΣΚΑ στην ταχύτητα και να της δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Καιρικές συνθήκες

Με το πρώτο ματς να γίνεται τέλη Ιουλίου στο ΟΑΚΑ και την ΤΣΣΚΑ να έχει παίξει λίγες μέρες πριν (22/7) ντέρμπι με την Λοκομοτίβ η ΑΕΚ έχει το μεγάλο προβάδισμα των καιρικών συνθηκών. Η ΤΣΣΚΑ που αποτελείται κυρίως από Ρώσους θα κληθεί αντιμετωπίσει την καυτή ατμόσφαιρα του ελληνικού καλοκαιριού. Οι παίκτες της δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε τέτοιες συνθήκες και η ΑΕΚ πρέπει να το εκμεταλλευτεί για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Οικονομική πολιτική της ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει πλέον καμία σχέση με την ομάδα του παρελθόντος. Οι εποχές με τις  μεταγραφές με τα τεράστια ποσά και τα μεγάλα ονόματα που έρχονται στη Μόσχα, έχουν περάσει. Η διοίκηση πλέον της ΤΣΣΚΑ ακολουθεί μια πιο σφιχτή πολιτική και λίγες μεταγραφές και την ομάδα να στηρίζεται σε παίκτες κυρίως από τη Ρωσία. Αν κάποιος δει το ρόστερ της θα διαπιστώσει πως, αντίθετα με τα προηγούμενο χρόνια, δεν υπάρχει το πολύ μεγάλο όνομα. Πλέον η ΤΣΣΚΑ δεν αποτελεί την ομάδα-φόβητρο.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments