Ελλάδα

Φονικός Εγκέλαδος: Δύο νεκροί στην Κω από τον σεισμό 6,4 ρίχτερ (pics)

Φονικός Εγκέλαδος:  Δύο νεκροί στην Κω από τον σεισμό 6,4 ρίχτερ  (pics)
Οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους. Υλικές ζημιές σε κτίρια στην Κω και σε άλλες νησιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες, πολλές υλικές ζημιές και… μίνι τσουνάμι στην Κω είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός των δύο ισχυρών σεισμώ  6,4 και 5,1 βαθμών που έγιναν τα χαράματα μεταξύ των Δωδεκανήσων και των τουρκικών ακτών. 

Την πληροφορία για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ και ο δήμαρχος της Κω. 

Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σοβαρές υλικές ζημιές στην Κω και ίσως και σε άλλα νησιά όπου έγινε αισθητός ο σεισμός. 

 Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών, έλαβε χώρα στη 1:31 με το επίκεντρο να είναι υποθαλάσσιο και να εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα από το τουρκικό λιμάνι του Μπόντρουμ και σε μικρή απόσταση από την Κω. 

Σύμφωνσ με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο πάντως η ισχυρή δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η δεύτερη δόνηση ακολούθησε επτά λεπτά αργότερα και το επίκεντρο εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Λέσβου και σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές των Λειψών.

Έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα άλλες 5 τουλάχιστον μικρότερες σεισμικές δονήσειςστην ίδια περιοχή από 3,1 έως 4,6 Ρίχτερ. 

Υλικές ζημιές και πανικός στην Κω

Η Κως πενθεί δύο νεκρούς, μετρά πολλές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια (έσπασαν τζάμια κ.α.), ενώ η θάλασσα βγήκε΄στη στεριά στο λιμάνι.

Η συνεχής σεισμική δραστηριότητα έχει ως, αποτέλεσμα να πανικοβληθούν όλοι οι κάτοικοι και αρκετοί να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, φοβούμενοι έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό και με αφορμή αρκετούς μετασεισμούς. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για τρεις τραυματίες από κατάρρευση οροφής σε μαγαζί στην Κω. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments