Ο Βαρδινογιάννης δίνει λεφτά για τον ΣΚΑΪ και ο Αλαφούζος τα βάζει στον Παναθηναϊκό | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Ιουλίου 2017, 07:10

Το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας αλλάζει και η συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών μεταξύ Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη φαίνεται πως θα επηρεάσει και τον… Παναθηναϊκό.

Με ποιο τρόπο; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα παραχωρήσει το 49% του STAR συν το 17% του MEGA και 10 εκατομμύρια μετρητά ως αντάλλαγμα για το 49% του ΣΚΑΪ! Αυτά τα 10 εκατομμύρια μετρητά φαίνεται πως αποτελούσαν την απαίτηση του Αλαφούζου προκειμένου να προχωρήσει το deal, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να τα θέλει ώστε να τα βάλει στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να καλύψει την «τρύπα» στον Παναθηναϊκό με αυτά τα 10 εκατομμύρια, έχει συζητηθεί εκτενώς στις κουβέντες που είχαν οι δύο πλευρές. Απαντες είναι ενήμεροι για τις προθέσεις του και πλέον αυτό που απομένει είναι να υπάρξει οριστική κατάληξη των διαπραγματεύσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal και να ξεκινήσει η διαδικασία που θα δώσει βαθιά οικονομική ανάσα στον Παναθηναϊκό.

Τους τελευταίους μήνες καθίσταται σαφές πως έχει αλλάξει πολύ το τοπίο στις σχέσεις των μεγάλων επιχειρηματιών του τόπου που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα τοπίο που έχει μεγάλες πολιτικές επιρροές, συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την στάση της ΝΔ απέναντι στην Κυβέρνηση και εκφράζεται από τις κοινές απόψεις που έχουν οι επιχειρηματίες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Από την άνοιξη οι «ορκισμένοι εχθροί» Αλαφούζος – Μαρινάκης έχουν σηκώσει τη σημαία της ανακωχής ενώ μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που δεν κατέληξε πουθενά, οι ισορροπίες άλλαξαν και οι δύο πλευρές ήρθαν πολύ πιο κοντά, σε σημείο που αυτή την στιγμή να εξετάζεται το ενδεχόμενο… πολυμετοχικότητας για MEGA, Star και ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, η εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ, μέσω του πλειστηριασμού έφερε τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού στο ίδιο τραπέζι με την οικογένεια Βαρδινογιάννη για τα θέματα που αφορούν στο MEGA. Ο Μαρινάκης ως κάτοχος του 22,11% του καναλιού είναι αυτή την στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του MEGA. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Ευάγγελος Μαρινάκης διαθέτουν κοντά στο 57% του MEGA και είναι κοινό μυστικό πως θα συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να έχουν εξ ολοκλήρου το «πάνω χέρι» στις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στην προσπάθεια επανεκκίνησης του καναλιού.