Το Game of Thrones σπάει όλα τα ρεκόρ – Χτυπάει «κόκκινο» η τηλεθέαση | Pagenews.gr
Pagenews Team 4 Αυγούστου 2017, 13:10

Τρίβουν τα χέρια τους οι υπεύθυνοι του HBO, καθώς το Game of Thrones φέρνει τρομερές επιτυχίες καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Το πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν, που έκανε πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου, πρόκειται να ξεπεράσει το φράγμα των 30 εκατ. Αμερικανών θεατών σε όλες τις εγχώριες πλατφόρμες, και σύμφωνα με ανακοίνωση του HBO την Τετάρτη, οι αριθμοί παρουσιάζουν συνεχή αύξηση. Την πρεμιέρα παρακολούθησαν 16,1 εκατομμύρια τηλεθεατές – το μεγαλύτερο κοινό που έχει καταγραφεί ποτέ σε σειρά του HBO.

Τα ρεκόρ του GoT δεν περιορίζονται στην Αμερική, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου". Η εκπομπή προβάλλεται σε 186 χώρες -πολλές εκ των οποίων προέβαλαν το πρώτο επεισόδιο την ίδια μέρα και ώρα με τις ΗΠΑ για να περιορίσουν την «πειρατεία»- και σχεδόν σε όλες σημειώθηκε μεγάλη άνοδος στην τηλεθέαση συγκριτικά με την πρεμιέρα του 6ου κύκλου.

• Στη Βρετανία, το Sky Atlantic κατέγραψε ρεκόρ στην τηλεθέαση της πρεμιέρας του Game of Thrones που πραγματοποιήθηκε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, φτάνοντας τους 4,7 εκατ. θεατές, το υψηλότερο νούμερο που έχει καταγραφεί ποτέ σε οποιοδήποτε πρόγραμμα του καναλιού, και βλέποντας αύξηση 31% συγκριτικά με την πρεμιέρα της 6ης σεζόν.

• Στην Ασία, η τηλεθέαση της πρεμιέρας αυξήθηκε κατά 24% στην Ταϊβάν και κατά 50% στη Σιγκαπούρη.

• Στη Λατινική Αμερική καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά με μια μέση αύξηση 29% σε όλες τις περιοχές.

Σύμφωνα με το HBO, τα ποσοστά της τηλεθέασης του Game of Thrones αυξήθηκαν επίσης κατά 210% στη Γερμανία, κατά 40% στη Ρωσία και κατά 61% στην Ιταλία.

Το δεύτερο και το τρίτο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς σημείωσαν επίσης υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στην Αμερική καθώς τα παρακολούθησαν 9.3 εκατ. και 9.2 εκατ. τηλεθεατές αντίστοιχα.

TAGS: