Πολιτική

Φώτης Κουβέλης: Ο ενδιάμεσος χώρος να συμπλεύσει με την Αριστερά

Φώτης Κουβέλης: Ο ενδιάμεσος χώρος να συμπλεύσει με την Αριστερά
"Οι δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου, εάν θέλουν να δικαιώσουν τον αυτοπροσδιορισμό τους ως προοδευτικές και κεντροαριστερές πρέπει να αναζητήσουν συμπλεύσεις με την Αριστερά και να κλείσουν το κεφάλαιο της συμπόρευσης με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική", υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις συνεργασίες της Κεντροαριστεράς ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της Ενωτικής Κκίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σημειώνει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που ασκεί εκφράζει σε σημαντικό βαθμό δυνάμεις που αναφέρονταν στο παρελθόν στην Κεντροαριστερά και μετακινήθηκαν προς αυτόν μέσα από τη ριζοσπαστικοποίησή τους και την απόρριψη της πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στην πολυεπίπεδη κρίση".

Για το μέλλον της Ευρώπης και το ρόλο του Γάλλου Προέδρου τονίζει ότι "τα όσα υποστηρίζει συναρτώνται αναγκαία με τους συσχετισμούς και την αποδοχή του στο εσωτερικό της Γαλλίας και εξαρτώνται από το βαθμό αφύπνισης της Γερμανίας από τον γλυκό λήθαργο των καρπών, πρόσκαιρων κατά τη γνώμη μου, που εξασφαλίζει από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της Ευρώπης σε βάρος άλλων κρατών-μελών της Ένωσης".

Τέλος για τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ότι "η χορήγησή της δεν σημαίνει "συμφιλίωση" με τις εγκληματικές πράξεις του Δημήτρη Κουφοντίνα για τις οποίες κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη" και προσθέτει ότι "η άδεια είναι μέτρο που αναφέρεται στο σωφρονισμό του κρατουμένου".

Ακολουθεί η συνέντευξη του επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Ε.ΚΙ.Ε.Α) Φώτη Κουβέλη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Φωτεινή Γιαννούλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments