Ζιμπάμπουε: Αρνείται να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Νοεμβρίου 2017, 19:51 16 Νοεμβρίου 2017, 19:51

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται στρατιωτική πηγή, ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε συναντήθηκε την Πέμπτη με τους στρατηγούς.  «Συναντήθηκαν σήμερα. Αρνείται να παραιτηθεί. Νομίζω ότι προσπαθεί απλώς να κερδίσει χρόνο» δήλωσε η εν λόγω πηγή, όπως μεταδίδει το Sky News. 

Νωρίτερα, πολιτική πηγή, που επικοινώνησε με τον Μουγκάμπε και τη σύζυγό του, διεμήνυε ότι ο άνθρωπος που έχει την εξουσία στα χέρια του τα τελευταία 37 χρόνια δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί αυτοβούλως πριν από τις εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το 2018.  «Επιμένουν ότι ο πρόεδρος πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία του» δήλωσε η εν λόγω πηγή. 

Οι Δυνάμεις Άμυνας της Ζιμπάμπουε, δηλαδή οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, επενέβησαν ανοικτά στην πολιτική ζωή τη νύχτα της 14ης προς τη 15η Νοεμβρίου και ουσιαστικά ανέλαβαν την εξουσία, προκειμένου να αποτρέψουν τη συνέχιση των εσωκομματικών εκκαθαρίσεων στο κυβερνών, αριστερό εθνικιστικό ZANU-PF του κ. Μουγκάμπε και την άνοδο της επιρροής της συζύγου του, Γκρέις Μουγκάμπε.

TAGS: