Στέλεχος του SPD: Ξεκινάω αμέσως την προετοιμασία για πιθανό προεκλογικό αγώνα | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 09:37

Στέλεχος SPD: "Θέλουμε να επενδύσουμε εκατομμύρια στη εκπαίδευση. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη. Θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στους τομείς της υγείας και της περίθαλψης. Μόνον εάν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στείλει το μήνυμα ότι θα μετακινηθεί σε αυτούς τους τομείς, θα έχουν νόημα οι περαιτέρω συνομιλίες. Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει για το περιεχόμενο αυτό", συμπλήρωσε ο κ. Κλίνγκμπάιλ, διατυπώνοντας έτσι ορισμένους όρους-προϋπόθεση για τις συνομιλίες σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού (GroKo).

Ο γ.γ. του SPD είπε επίσης ότι ο τελευταίος μεγάλος συνασπισμός "παρέλυσε εντελώς την Γερμανία. Τα κοινά σημεία εξαντλήθηκαν και υπήρξαν σαφείς κλονισμοί της εμπιιστοσύνης", ανέφερε δε ως παραδείγματα την επιστροφή από τη μερική στην πλήρη εργασία και τη σύνταξη αλληλεγγύης.

"Αυτά τα σημαντικά θέματα η Μέρκελ τα εμπόδισε, παρά τις συμφωνίες. Γι αυτό και πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Ενα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα ήταν για παράδειγμα η ψήφιση από το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) Κόμμα του νόμου για το δικαίωμα επιστροφής από την μερική στην πλήρη απασχόληση τις επόμενες εβδομάδες", τόνισε ο κ. Κλίνγκμπάιλ στην γερμανική εφημερίδα.

Tags: