Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτημα αρχής η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικογενειοκρατία | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Δεκεμβρίου 2017, 07:33

Αναφορικά με την απόφαση Μητσοτάκη να αφήσει την Nτόρα Μπακογιάννη εκτός μελλοντικής κυβέρνησης: "Δεν μπορεί η εξουσία να ασκείται από τα ίδια πρόσωπα" προσθέτει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι "δεν μπορεί να είναι κριτήριο επιλογής εισόδου ή εξόδου σε ένα ψηφοδέλτιο το αν είναι κάποιος γόνος ή δεν είναι".

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμά ότι "το ταξίδι σχεδιάστηκε εντελώς πρόχειρα" και εκφράζει την άποψη ότι "όσοι το σχεδίασαν έχουν ήδη μετανιώσει".

Για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης σημειώνει ότι "δεν τον βρίσκει σύμφωνο το να αποδεχόμαστε ό,τι μας ζητούν οι ξένοι χωρίς να έχουμε τη δική μας ατζέντα ως ελληνική κυβέρνηση", ενώ κληθείς να σχολιάσει πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επισήμανε ότι "η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε για τρία συνεχόμενα τρίμηνα για πρώτη φορά σε διάστημα άνω της δεκαετίας", ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, περιορίζεται να πει ότι "υπό τις ευνοϊκότερες συγκυρίες η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να ξεκολλήσει και σε αυτό ευθύνεται ο Αλέξης Τσίπρας". Ωστόσο, χαρακτηρίζει "καλοδεχούμενη" μια συμφωνία για το χρέος.

Για τους πλειστηριασμούς ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι "η ΝΔ δεν είναι, επί της αρχής, κατά των πλειστηριασμών" σημειώνει όμως, ότι "η κυβέρνηση δεν προστατεύει καμία κατοικία".

Τέλος, αναφορικά με το νόμο για τις απεργίες ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι "είναι υπέρ του νόμου 50%+1 για την κήρυξη της απεργίας".

TAGS: