Μάριο Σεντένο: Από την Ελλάδα εξαρτάται αν θέλει προληπτική γραμμή στήριξης | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Ιανουαρίου 2018, 14:15

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών δήλωσε ότι "σαφείς αποφάσεις σε ό, τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα αναμένουμε να λάβουμε σήμερα".

Ο ίδιος ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής στήριξης για τη μεταμνημονιακή εποχή, τόνισε ότι "αυτό εξαρτάται από τις ελληνικές Αρχές", ενώ πρόσθεσε ότι "το πιο σημαντικό είναι να έχει η ελληνική κυβέρνηση την κυριότητα του προγράμματος".

Ο Μάριο Σεντένο ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση οι θεσμοί θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος και θα εξετάσουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε μεγάλες προσδοκίες σήμερα, ως προς αυτό» σημείωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη εκταμίευση, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη «φυσική αλληλουχία» των γεγονότων ότι πρώτα θα λάβει το Eurogroup την απόφαση σχετικά με την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και μετά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση.

TAGS: