Νόμος Παρασκευόπουλου: Περισσότερες από 10.000 αποφυλακίσεις | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιανουαρίου 2018, 20:19

Ο νόμος Παρασκευόπουλου και οι ευεργετικές διατάξεις του οδήγησαν σε χιλιάδες αποφυλακίσεις και τα σχετικά στοιχεία απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το τελευταίο εξάμηνο του 2015 αποφυλακίστηκαν 1.703 κρατούμενοι. Το 2016 οι αποφυλακίσεις έφτασαν τις 4.027 ενώ πέρυσι άγγιξαν τις 4.017. Συνολικά τα τρία προηγούμενα χρόνια οι αποφυλακίσεις έφτασαν τις 10.210.

Σε ό,τι αφορά την κριτική της ΝΔ ότι αποφυλακισμένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου υπέπεσαν σε αδικήματα, ο κ. Κοντονής διευκρινίζει ότι από από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες σε επτά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, επτά φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Για τρεις από αυτούς είχε διαταχθεί η άμεση απέλαση που δεν εκτελέστηκε, ενώ δύο εξ αυτών θα απολύονται σε κάθε περίπτωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και, τέλος ένας είχε παραβιάσει τακτική άδεια. 

«Το σύνολο σχεδόν των ατόμων που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια με τους ως άνω νόμους, δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κατά τη επανένταξή τους στη κοινωνία», υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την ίδια απάντηση με τις ευεργετικές διατάξεις νόμων της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αποφυλακιστεί 5.021 κρατούμενοι.

TAGS: