Κατερίνα Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης για 130.000 πλειστηριασμούς | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Ιανουαρίου 2018, 14:15

Ως «πληροφοριακό υλικό» για τα μέλη της ευρωζώνης που δεν δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε την πρόσφατη έκθεση συμμόρφωσης των δανειστών για την χώρα μας η κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή προκειμένου να αντικρούσει την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για τους 130.000 πλειστηριασμούς την επόμενη τετραετία.

«Τα ΜΜΕ ανακάλυψαν και μια συμφωνία και κάποιοι την μετέφεραν στην Ολομέλεια της Βουλής» είπε η υφυπουργός Οικονομικών για να προσθέσει «δεν υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης για 130.000 πλειστηριασμούς την επόμενη τετραετία. Το Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών».

Προκειμένου δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ρητή αναφορά περι 130.000 πλειστηριασμών που περιέχει το κείμενο – έκθεση συμμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας που συνέταξαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών είπε «μία αναφορά υπάρχει μόνο στην έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών που είναι απλώς πληροφοριακό υλικό για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και όχι κείμενο συμφωνίας». 

Η κυρία Παπανάτσιου ζήτησε να «μη συγχέονται οι πλειστηριασμοί τραπεζών με τους πλειστηριασμούς του δημοσίου ούτε οι κατασχέσεις του δημοσίου με πλειστηριασμούς. Μόνο 11 κατασχέσεις έγιναν από δημόσιο το 2017 και μάλιστα για ιδιαίτερα υψηλά πόσα και σε καμία περίπτωση για α’ κατοικία. Το δημόσιο λόγω σειράς κατάταξης δεν έχει συμφέρον να κάνει πλειστηριασμούς αλλά κυρίως κατασχέσεις για να κρατηθεί το ακίνητο και να μην παραγραφεί η οφειλή»

TAGS: